193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 7 idei de retete cu banane

7 idei de retete cu banane

      Trimite pe mail Printeaza
7 idei de retete cu banane
Nici o masa nu este completa daca nu pregatim si desert. Conteaza mai putin daca reteta e simpla sau complexa. Important este ca, dupa ce servim felul intai si felul doi, sa ne rasfatam cu ceva dulce. Daca nu mai ai nici o idee, iata ce iti propunem noi sa pregatesti cu cateva banane:

1. Briose cu banane si condimente
Ingrediente

310 g faina, 70 g zahar granulat, 75 g zahar brun, 1 lingura praf de copt, 1 lingura bicarbonat de sodiu, jumatate lingura de sare, 1 lingura mix de condimente, 1 lingura ghimbir, 2 banane mici piure, 160 ml lapte semi-degresat, 80 ml lapte batut, 40 g branza ricotta, 2 linguri ulei vegetal, 1 lingura esenta de vanilie, 1 albus, 1 ou mare, spray de gatit.

Mod de preparare
Mai intai se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Apoi, se amesteca primele 8 ingrediente (cele uscate) intr-un bol mare si se face o groapa in mijloc. Separat, se pregateste o compozitie din piureul de banane si urmatoarele 7 ingrediente. Compozitia obtinuta se pune in groapa formata in bolul mare si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se pulverizeaza apoi spray de gatit pe formele de briose, se pune in acestea compozitia si se da totul la cuptor pentru 18 minute. Briosele se scot din forme imediat ce sunt gata si se lasa la racit pe un gratar.

2. Iaurt inghetat cu banana si mango
Ingrediente

150 g banane feliate, 75 g mango fara pielita si tocat, 75 ml suc de portocale, 3 linguri suc proaspat de lime, 350 ml lapte semi-degresat, 150 g zahar, 450 g iaurt de vanilie cu putine grasimi.

Mod de preparare
Se trec primele patru ingrediente prin blender. Cand compozitia incepe sa fie spumoasa, se transfera intr-un bol, se pun bananele si restul de ingrediente si se amesteca bine cu ajutorul unui tel. Mixul obtinut se pune intr-o forma speciala, se acopera si se baga in congelator pentru cel putin o ora.

3. Batoane cu banane si stafide
Ingrediente

115 g stafide, o lingura jumatate de rom sau suc de mere, 230 g faina alba, 1/2 lingura de praf de copt, 1/2 lingura bicarbonat de sodiu, 1/4 lingura de sare, 150 g zahar brun, 57 g unt, 115 g piure de banane, 3 linguri lapte batut, 1 lingura esenta de vanilie, 2 albusuri, spray de gatit, 1 lingura zahar pudra, 50 g nuci tocate.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se amesteca apoi romul cu stafidele intr-un bol special, se baga in cuptorul cu microunde pentru un minut, dupa care se lasa deoparte. Treptat, se pune faina intr-o cana de masura, se niveleaza cu un cutit si se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cu sarea, folosind un tel. Se lasa si aceasta compozitie deoparte. Separat, se omogenizeaza untul cu zaharul brun, cu ajutorul unui mixer, la viteza medie. Se adauga bananele, laptele batut, esenta de vanilie si albusurile. Spre final se pune mixul cu faina, se amesteca pentru a se omogeniza si se adauga stafidele si nucile. Se pulverizeaza spray de gatit pe o tava de copt, se pune compozitia si se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Batoanele se lasa la racit pe un gratar, apoi se presara pe ele zahar pudra.

4. Shake de banane cu caramel
Ingrediente

220 g inghetata de vanilie cu putine grasimi, 350 g banane feliate, 250 ml lapte semi-degresat, 75 ml rom, 50 ml + 2 linguri sirop de caramel fara grasimi, 2 linguri nuci macadamia tocate si prajite.

Mod de preparare
Se amesteca primele 4 ingrediente in blender pentru a obtine o compozitie spumoasa. Se toarna apoi in pahare, se adauga cate o lingura de sirop in fiecare pahar, se presara nuci si se serveste.

5. Sorbet de banane cu citrice
Ingrediente

3 banane coapte, 300 g zahar, 120 ml suc de lamaie proaspat, 240 ml apa, 360 ml suc de portocale proaspat.

Mod de preparare
Mai intai se trec bananele printr-un robot de bucatarie, apoi se adauga zaharul si sucul de lamaie. Se amesteca bine, se pune compozitia in forme de congelator, apoi se incorporeaza apa si sucul de portocale si iarasi se amesteca. La final se acopera si se baga in congelator.

6. French toast cu banane
Ingrediente

225 g piure de banane, 1/2 lingura suc de lamaie, 4 felii paine, 250 ml lapte degresat, 2 linguri zahar brun, 2 linguri esenta de vanilie, jumatate lingura scortisoara, 1/4 lingura praf de copt, 4 albusuri, 2 oua, 2 linguri margarina, 125 ml sirop de artar.

Mod de preparare
Se amesteca bananele cu suc de lamaie intr-un bol mic, apoi se lasa deoparte. Painea se taie in jumatate pe diagonala, apoi se face o mica crestatura dintr-o parte in alta pentru a rezulta un fel de buzunarele, care trebuie umplute cu mixul de banana. Se amesteca laptele si urmatoarele sase ingrediente intr-un vas mai mare, cu ajutorul unui tel. Se pun bucatile de paine intr-un singur strat intr-o tava, se toarna peste ele compozitia cu lapte, se acopera si se dau la rece pentru 45 de minute sau pana cand a fost absorbit tot mixul. Dupa 20 de minute, painea trebuie intoarsa pe partea cealalta.
La final se topeste margarina intr-o tigaie non-aderenta, la foc potrivit, apoi se pun feliile de paine. Dupa 4 minute trebuie intoarse pe partea cealalta si lasate in vas inca 3 minute. Feliile de paine se servesc cu sirop de artar.

7. Banane coapte cu glazura de nuci si zahar brun
Ingrediente

75 g zahar brun, 60 ml suc de lamaie proaspat, 2 linguri margarina topita, 1/4 lingura scortisoara, 4 banane coapte, spray de gatit, 30 g nuci tocate si prajite, 350 g iaurt de vanilie inghetat, cu putine grasimi.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 235 grade Celsius. Se amesteca bine primele 4 ingrediente, apoi se lasa deoparte. Bananele se taie in doua pe lung, se pun cu partea taiata in sus intr-o tava de rulada, in care s-a pulverizat in prealabil spray de gatit, si se dau la cuptor pentru 4 minute. Se toarna incet compozitia cu zahar peste banane si se presara nuci. Optional, se mai pot da la cuptor inca 3 minute. La final, fiecare banana se taie in trei pe diagonala. Se servesc cu iaurt inghetat si cu restul de glazura de zahar.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-01-07 Vizualizari: 4387


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 7 idei de retete cu banane, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro