193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 4 idei de retete de placinte sarate

4 idei de retete de placinte sarate

      Trimite pe mail Printeaza
4 idei de retete de placinte sarate
Stilul de viata destul de agitat si lipsa timpului ne afecteaza alimentatia. Intrucat nu avem timp sa stam prea mult in bucatarie, trebuie sa gasim retete care sa fie sanatoase, ieftine si rapid de pregatit. Ele pot fi pachetul nostru de la serviciu, pranzul de acasa si chiar cina din familie. Noi iti propunem 4 retete delicioase, pentru care, foarte probabil, ai acasa toate ingredientele.

1. Placinta cu cartofi si usturoi
Ingrediente

450 g cartofi fierti si curatati de coaja, 6 catei de usturoi proaspat (feliati fin), 250 ml lapte, miez de paine, 3 linguri de parmezan gratinat, 3 linguri de unt.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius, se feliaza cartofii si se unge cu unt o tava de copt. Se pune in ea un strat de cartofi, apoi feliile de usturoi, parmezanul si bucati din miezul de paine. Se repeta procedeul pana la final, pastrand totusi un pic de branza si de unt.
Se incalzeste laptele, se toarna peste cartofi, se adauga restul de unt si branza si se da la cuptor, pentru o ora, timp in care mancarea se va rumeni.

2. Placinta cu rosii si branza de capra
Ingrediente

1 blat de placinta, 1 rosie mare feliata, piper si sare dupa gust, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita busuioc uscat, jumatate lingurita pudra de usturoi, jumatate lingurita pudra de ceapa, 25 g parmezan ras, branza de capra.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 170 grade Celsius. Se intinde blatul intr-o tava de placinte si da coace in cuptor. Cand s-a rumenit, se scoate si se lasa la racit.
Se amesteca separat branza de capra cu busuioc, oregano, pudra de ceapa si pudra de usturoi, iar compozitia obtinuta se pune peste blat. Se asaza apoi rosiile de jur imprejurul vasului in interior si se presara piper, sare si parmezan.
Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute. In acest timp, branza se rumeneste, rosiile se inmoaie iar blatul capata o textura crocanta.

3. Placinta cu carne de vita si ardei gras
Ingrediente

450 g carne de vita tocata, 1 ceapa tocata, 450 g gogosari rosii (cu tot cu sos), 100 g branza Cheddar razuita, aluat frantuzesc, ciuperci feliate si uscate.

Mod de preparare
Se pune o foaie de aluat intr-o tava. Se trec gogosarii prin robotul de bucatarie pentru a fi maruntiti cat mai bine. Ceapa si carnea se calesc intr-o tigaie. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga ciupercile, gogosarii si branza.
Se amesteca bine, dupa care compozitia se pune peste blat. Se acopera cu cealalta foaie de aluat si se unesc usor marginile blaturilor. Se da la cuptor la 180 grade Celsius.

4. Placinta cu ton si broccoli
Ingrediente

360 g lapte praf, 280 g broccoli tocat, 190 g ton uscat si maruntit, 125 g faina, 38 g faina de porumb, 75 g margarina, 58 ml apa rece, 58 g parmezan ras, jumatate lingurita de sare, jumatate lingurita de mix de marar proaspat si uscat, felii de lamaie pentru servire.

Mod de preparare
Prima data se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Apoi se amesteca faina alba cu faina de porumb si cu un sfert din cantitatea de sare. Se adauga margarina in compozitie si se amesteca pana cand incepe sa aiba textura putin grunjoasa. Atunci se pune apa, cate o lingura pe rand, amestecand usor cu o furculita pentru a se omogeniza.
Aluatul obtinut se intinde pe o masa infainata si se trece peste el cu sucitorul pentru a rezulta blatul. Acesta se pune dupa aceea intr-o tava de copt termorezistenta, se aranjeaza marginile si se brazdeaza.
Spre final se amesteca broccoli, scurs de apa, cu restul de sare si de ingrediente. Mixtura rezultata se pune peste blat si se da la cuptor pentru 60 de minute. Inainte de servire se lasa deoparte cam 10 minute. Se serveste cu felii de lamaie.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-01-14 Vizualizari: 3924


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 4 idei de retete de placinte sarate, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro