193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit lasagna

Sfaturi pentru gatit lasagna

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit lasagna
Despre lasagna se stie ca e un fel de mancare italienesc, pregatit din foi de paste, branza si rosii. Pe parcurs, bucataria moderna i-a adaugat mai multe ingrediente, astfel ca acum exista o varietate de retete de lasagna.

Daca vrei sa pregatesti si tu asa ceva, in primul rand asigura-te ca ai in casa suficiente paste. Poti utiliza atat paste din comert, cat si homemade (in acest caz, ele trebuie sa fie mai subtiri decat cele de la magazin).

Cum se gateste lasagna, pas cu pas:
Pune apa cu sare la fiert, iar in momentul in care da in clocot, adauga pastele si fierbe-le al dente. Apoi scurge-le, clateste-le cu apa rece si lasa-le deoparte, iarasi la scurs.

Urmeaza pregatirea sosului. Se pun bucati de carne de vita intr-o tigaie mai mare, la foc mediu (pot fi si resturi de carne de prin frigider). Cand s-au rumenit suficient, se indeparteaza grasimea si se adauga aromele. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga rosiile sau pasta de rosii (legumele pot fi, pur si simplu, zdrobite cu mana).

Se acopera vasul cu un capac, se reduce focul si se lasa asa in jur de 40 minute, amestecand arareori. Se ia apoi capacul si se continua cu fierberea pana cand sosul se ingroasa. Se indeparteaza de caldura. In cazul in care vrei ca lasagna sa nu aiba o textura umeda, renunta la pasta de rosii.

La final, se unge cu unt o tava sau se pulverizeaza spray de gatit. In general, se pot folosi vase termorezistente sau din ceramica. Se pun pastele intr-un singur strat pe un prosop de bucatarie, din material textil, si se lasa la uscat.

Dupa aceea, se asaza un strat in tava, peste el jumatate din sosul cu carne, apoi jumatate din branza, uniformizandu-se. Procedeul se repeta inca o data, dupa care se pune ultimul strat de paste si se mai presara putina branza.

Se baga in cuptorul incins, la 190 grade Celsius, pentru 45 minute. Daca vrei sa aiba crusta in exterior, iar in interior sa fie moale, vasul se da in cuptor fara capac. Lasagna e gata atunci cand la suprafata s-a rumenit si incep sa apara bule.

Mancarea se mai tine in tava cel putin un sfert de ora dupa ce e scoasa din cuptor pentru ca pastele sa fie patrunse de aroma.

Nu e nici o problema daca nu servesti lasagna in ziua in care ai pregatit-o. Acoper-o cu o folie alimentara si tine-o in frigider pana in momentul in care o vei manca.

Alte sfaturi pentru gatit lasagna:
- pentru mai multa savoare, pune pasta de rosii deshidratate;
- adauga mai multe sortimente de branza ricotta, dar nu exagera. Intotdeana trebuie sa fie lasata la scurs cateva ore inainte pentru a avea mai putina apa;
- amesteca ricotta cu zeama proaspata de lamaie si cu putina sare (aceasta o usuca) inainte de a o pune peste paste;
- ca sa aiba mai multa savoare, foloseste usturoi proaspat;
- este recomandabil sa pui ulei de masline extravirgin.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-01-16 Vizualizari: 2957


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit lasagna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro