193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit macarons

Sfaturi pentru gatit macarons

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit macarons
Macarons sunt niste prajiturele frantuzesti facute integral din migdale, albus si zahar. Secretul lor consta in amestecarea ingredientelor uscate cu cele umede, precum si in temperatura cuptorului. Ideal este sa fie perfect rotunde si sa aiba o baza solida si pufoasa.

Sfaturi pentru macarons
- foloseste faina de migdale. Trebuie sa fie cat mai fina. Daca ti se pare ca e grunjoasa, trece-o mai intai prin robotul de bucatarie;
- ai grija sa nu incepi sa pregatesti macarons in zilele cu umiditate ridicata. Nu-ti vor iesi asa cum trebuie;

- e necesar ca toate ingredientele sa fie cat mai proaspete, cu exceptia albusurilor. Acestea trebuie sa fie vechi de 3-5 zile. Astfel, bezelele vor fi mai ferme, mai stabile;
- ouale trebuie sa fie la temperatura camerei;

- albusurile se bat spuma. Fa un test: daca intorci castronul si nu curg, inseamna ca sunt gata;
- foloseste o spatula flexibila atunci cand amesteci albusurile cu zahar si migdale. Amesteca dinspre exterior spre mijloc si ai grija sa nu prinda textura compozitiei de clatite;

- cand amesteci, ideea este sa scoti suficient aer din aluat astfel incat sa invarti greu spatula;
- incepe sa bati albusurile simultan cu incalzirea compozitiei de zahar si apa. Mareste viteza cand siropul ajunge la 105 grade Celsius. Incorporeaza siropul atunci cand ouale sunt spuma;

- ai grija ca temperatura siropului sa nu treaca de 110-120 grade Celsius. In caz contrar, pregateste alt sirop;
- coloreaza macarons cu gel, nu cu lichide, pentru a nu le compromite;
- la final, lasa tava deoparte in jur de 15-25 minute sau pana cand macarons arata ca fiind uscate. Sunt numai bune de dat la cuptor cand le atingi cu degetul si nu te murdaresti;

- nu le ingramadi in tava;
- daca macarons incep sa crape in cuptor, lasa-le timp suficient celorlalte sa se usuce, adica pana la o ora;
- la jumatatea timpului de coacere, invarte tava.

Umplutura de macarons se poate pregati foarte variat. Daca iti este pofta, poti incerca macarons cu nuga. In acest caz, ai nevoie de fistic, crema de nuga, migdale, smantana si o foaie de gelatina.

Delicioase sunt si macarons tiramisu. Evident, iti trebuie mascarpone, ciocolata, frisca. Putin mai exotice sunt niste macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni. Aici, umplutura se pregateste numai din: capsuni, lamaie, zahar si un pliculet de gelfix.

Nu de putine ori ne-am intrebat de ce deserturile din cofetaria arata mai bine decat cele facute de noi acasa. Secretul consta in practica.
Daca vrei sa furi meserie de la bucatari priceputi, iar data viitoare sa-ti impresionezi musafirii cu niste macarons ca la carte, invata pas cu pas prepararea retetei de pe un DVD "Macarons" – in limba franceza. Intotdeauna este mai util sa vezi exact cum se gateste, nu doar sa citesti despre acest lucru!





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-01-30 Vizualizari: 4678


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit macarons, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro