193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Totul despre gogosi

Totul despre gogosi

      Trimite pe mail Printeaza
Totul despre gogosi
Gogosile sunt un desert usor de pregatit, destul de rapid si la indemana oricui. Sunt renumite atat pentru gustul delicios, cat si pentru faptul ca apar in filmele americane cu politisti.

Reteta clasica de gogosi se pregateste cu lapte batut sau iaurt. Aluatul obtinut are o textura putin mai densa decat cea a unei retete obisnuite de prajituri. Daca vrei sa aiba mai multa aroma, adauga in plus un galbenus amestecat cu lapte batut.
Acest aluat nu trebuie lasat sa creasca, deci imediat ce l-ai terminat, il poti portiona. Dupa ce le-ai dat forma, pune gogosile la prajit in ulei vegetal sau de canola (acestea au aroma neutra si nu le influenteaza gustul.

Atentie la temperatura!
Daca temperatura e prea mare, gogosile nu se vor coace, iar crusta se va arde; daca e prea mica, vor absorbi mult ulei, devenind ca un fel de burete. Pentru o culoare mai deschisa, adauga putina smantana. Gustul mai... special il obtii daca pui cacao, ciocolata topita si cafea.

Mamele noastre mai pregatesc si gogosi cu drojdie. Cele mai bune sunt cele deschise la culoare si pufoase. Secretul retetei consta intr-un aluat foarte umed. Pregateste-l de seara, apoi lasa-l peste noapte in frigider, iar a doua zi scoate-l. Cat timp servesti micul dejun, el se va incalzi si va creste.

Sa nu uitam de gogosile frantuzesti.
Se pregatesc din acelasi tip de aluat ca si eclerul. Secretul lor consta intr-un aluat usor si aerat, dar totusi suficient de ferm pentru a nu-si pierde din volum pe masura ce se raceste.
Ca sa-i intaresti structura, pune un albus in plus, iar pentru a fi mai crocant inlocuieste laptele cu apa (laptele poate influenta oul sa se intareasca mai repede cand e gatit, reducand in volum).

Alt secret al gospodinelor consta in punerea gogosilor pe o hartie de pergament bine gresata. La final, hartia se intoarce deasupra vasului cu ulei fierbinte, iar gogosile aluneca usor, dar isi pastreaza forma. In timpul prajelii, ele isi tripleaza volumul.

Gogosile se pregatesc simple sau cu branza, crema, gem etc. Pot fi servite cu glazura de ciocolata, frisca, unt, vanilie, sirop de artar (amesteca-l cu unt si zahar pudra). Sunt gustoase si cu fructe taiate marunt sau pisate cu zahar pudra, vanilie si lichior.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-01 Vizualizari: 7722


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Totul despre gogosi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro