193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu unt

Sfaturi pentru gatit cu unt

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu unt
Folosit cel mai adesea pentru retetele de prajituri, untul este recomandat spre consum de majoritatea nutritionistilor. El se prepara din grasimea laptelui de vaca si contine, in general, 80% grasimi si 20% apa si particule solide de lapte.

Motive pentru a gati cu unt
- este cremos;
- cand e incins, are o aroma extraordinar de gustoasa (punctul de ardere inseamna, cu aproximatie, 130 grade Celsius);
- poate fi folosit pentru prepararea sosurilor;
- evidentiaza aroma legumelor sotate;
- untul topit si decantat este untul din care au fost indepartate apa si particulele solide de lapte. Intrucat au fost eliminate din el particulele de lapte (acestea ard cel mai repede), untul topit si decantat poate fi folosit la prajeli.

Sfaturi pentru a coace cu unt
- deoarece untul din magazine contine putina sare, pentru o conservare cat mai buna, foloseste unt nesarat (sarea intareste glutenul din faina);
- utilizarea untului simplu e putin mai greoaie; pe de alta parte, untul topit si decantat nu are aroma, dar contine cu 20 de procente mai multe grasimi;
- untul batut cu mixerul trebuie sa aiba o temperatura de aproximativ 20 grade Celsius. Daca bolul mixerului incepe sa se incalzeasca, tine-l cateva minute in frigider, pentru a nu distruge textura grasimilor;
- nu amesteca untul si faina cu mana, pentru ca untul poate sa se topeasca. Foloseste un robot de bucatarie;
- aluatul prajiturelelor trebuie tinut putin timp in frigider, pentru ca acestea sa-si pastreze forma si marimea.

Ce faci daca...
...untul e inghetat? Nu-l dezgheta in cuptorul cu microunde, pentru a nu-i distruge grasimile. Mai bine taie-l in cubulete si lasa-l la temperatura camerei, ca sa se incalzeasca;
...untul crapa sau se rupe? Inseamna ca nu are temperatura optima pentru a fi utilizat. Ca sa-l poti pune in mancare, trebuie sa se deformeze fara sa se rupa ori sa lase putina grasime pe ambalaj;
...iti trebuie unt cremos? Cu ajutorul unui mixer, bate untul in jur de 3 minute, la viteza relativ scazuta (daca viteza e mare, creste posibilitatea ca untul sa se incinga si sa piarda din grasimi);
...nu tii untul in frigider? Nu-l mai folosi. Aces produs, depozitat la temperatura camerei cateva zile, va prinde gust si miros ranced.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-06 Vizualizari: 2197


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu unt, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro