193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cheesecake

Sfaturi pentru gatit cheesecake

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cheesecake
Ai folosit toate ingredientele din reteta, ai copt prajitura la temperatura care scria in cartea de bucate si totusi cheesecake-ul tau nu ti-a reusit. De ce? Poate pentru ca ingredientele nu erau suficient de calde, ai batut prea mult compozitia, nu ai gresat tava etc.

Iata, asadar, cateva greseli aparent mici, dar de care depinde reusita retetei tale. Pentru ca data viitoare sa le servesti musafirilor un cheesecake perfect, tine cont de mai multe sfaturi.

Ingredientele pentru cheesecake
- ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei;
- daca e prea rece crema de branza, compozitia va avea cocoloase;
- crema de branza poate fi incalzita rapid la cuptorul cu microunde, in 30-45 de secunde. Ai grija sa nu se topeasca ori sa se infierbante. Daca se intampla asa, bag-o in frigider;
- nu inlocui produsele lactate cu produse fara grasimi;
- pregatit fara faina, un cheesecake e pufos si dens;
- ouale trebuie batute la viteza medie pana devin spuma. Ele se adauga cate unul pe rand, la cea mai mica viteza (nu le bate prea mult, altfel prajitura poate sa crape).

Compozitia de cheesecake
- daca nu e trecuta vreo mentiune in reteta, bate crema de branza pana cand capata textura pufoasa, inainte de a adauga restul ingredientelor;
- daca se formeaza cocoloase, trece compozitia prin robotul de bucatarie;
- pentru un cheesecake cat mai cremos, pune in compozitie budinca;
- bate suficient de mult compozitia pentru a fi cat mai spumoasa.

Temperatura pentru cheesecake
- cheesecake se coace la temperatura mica intrucat contine oua. Pune tava in mijlocul cuptorului, iar sub gratar asaza o oala cu apa. Lichidul scade temperatura din interior, iar prajitura nu va crapa;
- foloseste un termometru special. Prajitura crapa la 70-75 grade Celsius;
- prajitura trebuie lasata deoparte, la rece, in jur de 6 ore;
- dupa ce ai adus-o de la rece, las-o sa ajunga la temperatura camerei, adica in jur de 20-30 minute.

In cuptor
- foloseste o tava cu fund detasabil;
- greseaza putin tava. Optional, o poti tapeta cu hartie de pergament;
- pune tava pe o folie de aluminiu pentru a evita scurgerea in cuptor;
- cea mai eficienta metoda de a coace cheesecake este la baie de aburi. Apa nu depaseste 100 de grade Celsius (asta inseamna ca prajitura se va coace simultan si in centru, si pe margini);
- nu deschide cuptorul in primele 30 de minute. Aerul care patrunde poate face ca prajitura sa crape;
- prajitura e gata atunci cand in mijloc e coapta, dar se clatina usor daca e putin miscata;
- daca vrei o crusta mai crocanta, bag-o pentru 10 minute in cuptor, inainte de a o umple cu crema de branza.

Racire
- lasa cheesecake-ul la racit pe gratar sau chiar in cuptor, dar cu usa aragazului inchisa, cel putin o ora. Astfel, partea din mijloc nu se va mai cufunda;
- nu atinge prajitura cand e in cuptor ori pusa la racit;
- inainte de a o baga in frigider trebuie sa fie racita complet.

Depozitare
- fundul tavii poate fi dat la o parte numai dupa ce prajitura s-a intarit in frigider;
- inainte de a fi bagata in punga, la congelator, prajitura trebuie tinuta 4 ore in frigider;
- in congelator rezista pana la doua luni, iar in frigider maximum patru zile;
- ca sa se dezghete, cheesecake-ul trebuie lasat in frigider peste noapte.

Decorarea se face cu 1-3 ore inainte de servire.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-08 Vizualizari: 3937


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cheesecake, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Un meniu de sarbatori nu este neaparat unul bogat, dar trebuie sa acopere cam toate preferintele invitatilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro