193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 5 deserturi simple fara gluten

5 deserturi simple fara gluten

      Trimite pe mail Printeaza
5 deserturi simple fara gluten
O afectiune, indiferent de gravitate, ne schimba regimul alimentar. Spre exemplu, persoanele cu insuficienta la gluten nu au voie sa consume cereale (glutenul este o proteina care se gaseste in majoritatea produselor pe baza de cereale).
Din fericire, exista alternativa. Pentru cel mai asteptat moment al mesei, si anume desertul, noi iti propunem 5 deserturi simple, fara gluten, dar delicioase.

1. Pere in vin
Ingrediente

4 pere mici curatate, o jumatate de sticla de vin rosu, 1 lamaie, un bat de scortisoara, 5 cuisoare, 150 g zahar, 1 portocala impartita in patru, jumatate de pastaie de vanilie sau 1/4 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare
Amesteca sucul de lamaie si portocale cu vinul, zaharul, vanilia, cuisoarele, batul de scortisoara si un sfert de portocala stoarsa.
Adauga apoi perele si pune la fiert, acoperind vasul cu un capac.
Cand incepe sa dea in clocot, redu intensitatea flacarii si ia capacul.
Din cand in cand, intoarce perele pe partea cealalta.
Dupa aproximativ 25 de minute, scoate-le cu ajutorul unei linguri cu gaurele si pune-le in farfurii.
Elimina din compozitie condimentele si sfertul de portocala si pune-o inapoi la fiert, la foc redus.
Cam dupa un sfert de ora se ingroasa, transformandu-se in sirop.
Atunci ia-l de pe foc, toarna peste pere si serveste.

2. Mere coapte cu nuci si stafide
Ingrediente

4 mere mari, 56 g nuci taiate marunt, 150 g stafide aurii, 2 linguri unt nesarat (taiat cubulete), 180 ml sirop de artar, inghetata (optional).

Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Cu ajutorul unui cutit de cojit, curata merele si feliaza-le, pune-le intr-o tigaie antiaderenta si stropeste-le cu sirop.
Imparte stafidele si nucile peste mere, apoi pune untul.
Da la cuptor pentru 40-50 de minute.
Daca folosesti o tava de copt, pune lichidul intr-o tigaie, sa fiarba 2-3 minute, la foc potrivit, apoi toarna-l peste merele calde si serveste cu inghetata.

3. Desert cu mango si cocos
Ingrediente

2 fructe mango curatate, cca. 100 g crema de nuca de cocos, ulei de canola, 1 lingurita suc de lime proaspat, 3 albusuri, 70 g zahar, 235 g smantana.

Mod de preparare
Greseaza cu ulei o forma de sarlota sau tapeteaza cu folie alimentara o tava cu fund detasabil.
Mixeaza mango cu sucul de lime intr-un robot de bucatarie.
Piureul obtinut trebuie impartit uniform pe fundul tavii pregatite.
Intr-un bol mare, folosind un mixer electric, bate smantana si crema de nuca de cocos bine, apoi baga in frigider.
In alt bol, bate spuma albusurile cu zaharul, dupa care incorporeaza-le in crema batuta si omogenizeaza.
Pune apoi compozitia rezultata peste piureul de mango, acopera si lasa in frigider peste noapte.

4. Ananas caramelizat cu sorbet
Ingrediente

jumatate de ananas curatat si taiat in 8, 450 g sorbet de cocos, 2 linguri de unt nesarat, 55 g zahar brun.

Mod de preparare
Topeste untul la temperatura medie.
Pune apoi zaharul, iar dupa un minut, amestecand foarte putin (untul si zaharul nu se vor omogeniza), adauga ananasul.
Fructul e caramelizat in momentul in care s-a inmuiat, iar sosul a devenit pufos (4-5 minute pe fiecare parte).
Stropeste ananasul cu sosul obtinut si serveste-l cu sorbet de cocos.

5. Budinca de pere cu vanilie
Ingrediente

Pentru budinca: 70 g zahar, 1/4 lingurita sare, 4 oua, 2 linguri unt nesarat si topit, o lingurita jumatate de vanilie, 30 g amidon de porumb fara gluten, 600 ml lapte integral.
Pentru perele sotate: 2 pere, 2 linguri unt nesarat, 2 linguri zahar, pudra de scortisoara.

Mod de preparare
Budinca
Amesteca amidonul cu sarea si un sfert din zahar, apoi adauga ouale si laptele integral.
Lasa compozitia sa fiarba la foc mic, amestecand constant.
Dupa un minut ia de pe foc si pune in compozitil untul topit si vanilia.
Pune totul intr-un vas de metal, acopera cu hartie ceruita si da-l la rece pentru o ora.
Pere sotate
Curata, feliaza fin perele si soteaza-le in unt topit, in jur de 3 minute.
Adauga 2 linguri de zahar si amesteca in mod constant pana se ingalbeneste, adica vreo 3 minute.
La final, umple cupele cu budinca, pune peste ea perele si presara scortisoara.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-15 Vizualizari: 2296


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 deserturi simple fara gluten, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro