193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru placinta cu mere reusita

Sfaturi pentru placinta cu mere reusita

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru placinta cu mere reusita
Placinta cu mere ne aminteste adesea de copilarie. In zilele friguroase de iarna, cand ne intorceam de la scoala sau de la facut oameni de zapada, in casa mirosea a mar gatit si a scortisoara.
O placinta cu mere se prepara usor, dar trebuie sa stii cateva trucuri. Iata care sunt acestea:

- pentru o crusta pufoasa e necesar ca ingredientele sa fie reci. Straturile pufoase se formeaza atunci cand bucatile de unt sunt presate si aplatizate intre straturi de gluten. In caz contrar, daca se amesteca, rezulta o placinta grasa. Apa trebuie sa fie rece ca gheata, iar untul tinut in frigider pana in momentul in care ai nevoie de el. La fel, si faina trebuie sa fie rece;

- pregateste o pasta din putina faina si unt, iar cand e gata, pune-o in vasul cu restul de faina. Mai poti amesteca doua treimi din faina cu unt sau grasime in robotul de bucatarie, iar dupa ce capata consistenta unui pate sucree, adauga restul de faina si omogenizeaza;

- alege merele potrivite. Pectina din fructe poate face ca merele sa se inmoaie mult in timpul gatirii. Ca sa impiedici acest lucru, poti folosi mere Golden sau Granny Smith;
- foloseste grasime de origine animala pentru a avea o crusta cat mai frumoasa. Pune jumatate grasime animala, jumatate unt;

- conteaza foarte mult cata faina folosesti pentru a forma gluten cand pui apa si cantitatea perfecta de pasta cu grasime pentru a tine separate straturile de gluten;
- foloseste o spatula pentru a amesteca lichidul cu restul ingredientelor;

- cine doreste, poate inlocui o parte din cantitatea de apa cu votca. Ideea e ca glutenul nu se formeaza in etanol (votca are 40% etanol). In plus, etanolul se evapora in totalitate cat timp placinta se coace;

- nu pune prea multa scortisoara sau nucsoara pentru ca merele isi pierd din aroma;
- acopera marginile placintei cu folie de aluminiu pentru a nu se arde;
- daca vrei sa indulcesti merele, dar nu cu zahar, pune o lingura de suc de lamaie, coaja de lamaie rasa fin si 2 linguri de jeleu de mere topit;

- pune lamaie, dar nu si vanilie;
- nu curata merele;
- ingroasa compozitia cu un mix de faina si amidon de porumb;

- fierbe pe jumatate merele inainte de a le pune in placinta pentru a-si pastra mai bine forma. Dupa 10 minute de fiert, scoate feliile de mar si lasa-le sa se usuce. Astfel, scapi de punga de aer care se formeaza intre mere si crusta cand folosesti fructe crude;

- in prima ora, placinta se coace la temperatura mica, 130 grade Celsius, pentru ca merele sa-si pastreze forma cand scoti placinta, apoi la 180 grade;

- verifica placinta cu 5-10 minute inainte de a o scoate din cuptor;
- las-o la racit inainte de a o felia, chiar si peste noapte. In caz contrar, va avea multa umiditate.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-18 Vizualizari: 2867


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru placinta cu mere reusita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro