193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu sampanie

Sfaturi pentru gatit cu sampanie

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu sampanie
Ti-a mai ramas sampanie de la Sf. Valentin sau de la masa organizata in familie? Ei bine, atat timp cat inca nu a trecut o saptamana de cand ai desigilat sticla, poti folosi sampania pentru a gati. In mare parte, e cam la fel ca atunci cand prepari mancare cu vin.

Chiar daca, in majoritatea cazurilor, o asociem cu noaptea de Revelion, sampania poate fi folosita cu succes in bucatarie, pentru a gati multe retete, de la salate la desert. Bineinteles, poate fi servita si ca bautura, insotind diverse mancaruri delicioase.

Iata cateva trucuri pentru gatit cu sampanie:
- nu iti trebuie cine stie ce bautura scumpa. Chiar si sampania pregatita in casa este buna pentru prepararea mancarurilor;
- nu este nevoie sa aiba bule;
- o poti pune in mancare atat la inceput, cat si la final;

- majoritatea tipurilor de sampanie contin alcool, dar acesta se evapora in timpul gatirii;
- nu pregati mancare cu sampanie mai veche de o saptamana. Las-o sa se transforme in otet. In caz contrar, preparatele vor avea gust taios;
- da o savoare delicata mancarurilor;

- scoate in evidenta aroma ingredientelor, mai ales daca e vorba de carne de pui, de porc, peste, crustacee si citrice;
- otetul obtinut din sampanie este perfect pentru dressing-urile salatelor, amestecat cu ierburi si ulei de masline pentru a marina carnea de pui, cu rosii si in sos olandez.

Pentru a te bucura de aroma ei asa cum se cuvine, sampania trebuie depozitata, pe verticala, in frigider.

Retete cu sampanie
Incearca si tu:
- sunca glazurata in sampanie
- ceapa si morcovi cu sampanie
- supa de legume cu sampanie
- ciuperci in sampanie (in special trufe)
- risotto cu parmezan si sampanie
- jeleu de sampanie.

Cum se desface sampania
Ca sa nu provoci vreun dezastru atunci cand desfaci o sticla de sampanie, mai intai inlatura foita de metal din jurul dopului, apoi sarma, tinand degetul pe el, ca sa nu sara mai repede decat ai vrea din cauza presiunii.
Acopera dopul cu un servet si tine sticla mai la departare de corp pentru a nu te rani. Misca usor pluta inainte si inapoi pana cand incepe sa se auda un zgomot.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-20 Vizualizari: 2602


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu sampanie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro