193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Utilizari inedite pentru cuburile de gheata

Utilizari inedite pentru cuburile de gheata

      Trimite pe mail Printeaza
Utilizari inedite pentru cuburile de gheata
Cel mai adesea, cuburile de gheata sunt folosite pentru prepararea diferitelor cocktailuri si pentru ceaiuri. Bunicii nostri le foloseau, in schimb, pentru a trata o banala durere de cap sau o arsura usoara. Iata si alte utilizari ale cuburilor de gheata:

In alimentatie
- sosul pentru salata e mai cremos daca pui in el cateva cuburi de gheata;
- ca sa nu mai fie asa uscat orezul dupa ce il incalzesti in cuptorul cu microunde, pune gheata in farfurie;
- impiedica coagularea sosurilor cu ou. Cand vezi ca mixul pare sa se inchege, pune imediat un cub de gheata si amesteca.

Trucuri pentru frumusete
- pentru o privire mai clara si mai stralucitoare, pune cuburi de gheata intr-un prosop, apoi tine-le pe ochi cateva minute;
- inainte de a te pensa, trece usor cu gheata peste sprancene pentru a te durea mai usor. Dupa ce ai terminat, aplica gheata peste locul respectiv ca sa nu se inroseasca mult;

- sterge cu un cub de gheata cutele de pe o bluza sau camasa, apoi trece peste ea cu fierul de calcat de cateva ori;
- impiedica marirea unei pete prin frecarea cu gheata. Te-ai patat cu ceva? Cat de repede poti aplica niste gheata pe zona murdarita. Metoda e mai eficienta decat daca ai folosi apa rece, intrucat aceasta este absorbita pe o suprafata mai mare.

Pentru curatenie
- daca ti se pare ca nu apa din chiuveta se duce mai greu, pune in ea niste cuburi de gheata. Acestea, datorita temperaturii foarte scazute, strang usor urmele de grasime si astfel se deblocheaza teava de evacuare;

- curata sticlele folosind un amestec de sare si gheata. La fel poti proceda si pentru curatarea ibricului de cafea ars;
- scapa de urmele din covor lasate de mobilier prin punerea catorva bucati de gheata pe locul respective. Dupa ce s-au topit, freaca bine.

Alte utilizari ale cuburilor de gheata
- in loc de aer conditionat. Pune cateva cuburi de gheata in fata unui ventilator pornit;
- pregateste o compresa cu gheata pentru a scapa de durerea de cap;
- pune un cub de gheata pe o arsura de gradul I;

- daca te lovesti, freaca locul cu gheata. Vasele de sange se vor contracta si chiar vei preveni formarea vanatailor;
- trece usor cu un cub de gheata pe pielea partenerului, cand va aflati in pat. Senzatia este incredibila pentru el;

- uda florile din ghiveci. Daca pleci cateva zile, pune cuburi de gheata in ghivece. Se vor topi treptat, astfel ca plantele vor avea apa suficienta;
- pune un cub de gheata pe guma de mestecat lipita de haine. In scurt timp, guma se va intari si o vei putea inlatura mai usor;

- sterge grasimea de pe cada;
- aduna grasimea din mancare punand bolul cu supa, spre exemplu, intr-un castron cu gheata. Datorita temperaturii, grasimea se aduna mai usor;

- da-le copiilor sa suga un cub de gheata, ca sa-si "amorteasca" papilele gustative, apoi da-le medicamentele. Astfel, nu mai trebuie sa ia pastilele, cel mai adesea amare, cu o lingura de zahar.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-22 Vizualizari: 2442


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Utilizari inedite pentru cuburile de gheata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu orice pret, casatoreste-te. Daca îti gasesti o sotie buna vei deveni foarte fericit. Dar daca îti vei gasi una rea, atunci vei deveni un filozof"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro