193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu tofu

Sfaturi pentru gatit cu tofu

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu tofu
In foarte multe retete, tofu inlocuieste cu succes produsele din lapte si carne. El este obtinut din lapte de soia si poate fi gatit la aburi, la gratar, prin prajire etc.

1. Tofu marinat
Pentru ca se comporta precum un burete, adica absoarbe din aroma ingredientelor, trebuie lasat la marinat cel putin un sfert de ora. Pregateste un sos de soia cu vin de orez, apoi adauga ghimbir tocat, usturoi si zahar brun.

2. Tofu presat
Indiferent de sortiment, tofu contine si apa. Pentru ca mancarea sa aiba aroma cat mai multa, pune tofu intr-o doua farfurii si preseaza bine ca sa-l storci de apa.

3. Tofu copt
Taie-l in bucati mici si coace-l in cuptor, la temperatura mica. E perfect pentru salate si burritto cu leguminoase.

4. Tofu prajit
Pune un strat de tofu intr-o tigaie incinsa si gateste-l, dar fara sa misti recipientul. Marginile se rumenesc si devin crocante.

Despre tofu
- tofu trebuie sa fie cat mai proaspat cand e pus in mancare;
- se consuma la putin timp dupa ce l-ai cumparat;
- poate fi pus si in congelator (isi schimba putin culoarea si se intareste);
- trebuie pus pe un prosop absorbant de hartie si lasat peste noapte in frigider. Daca te grabesti, preseaza-l in jur de un sfert de ora;
- nu pregati marinate cu ulei pentru tofu, intrucat acesta contine apa, iar uleiul si apa nu se omogenizeaza. Foloseste, in schimb, sos de soia, otet, bulion, suc de citrice;

Cum gatim cu tofu
- foloseste tofu tare. Daca e prea moale, pune-l pe un prosop absorbant si apasa pe el in jur de 5-15 minute;
- tofu crud trebuie pus intr-o cutie inchisa foarte bine, cu apa, timp de o saptamana. O data sau de doua ori schimba apa pentru a-l pastra cat mai proaspat;
- tofu crud ar trebui pus la aburi vreo 5 minute, pentru a distruge orice urma de bacterii, inainte de a pregati mancare cu el;
- prajit sau gatit la cuptor rezista in frigider pana la doua zile;
- tofu moale poate fi gatit sau folosit direct pasteurizat;
- pune-l timp de 5 minute in sos de soia, apoi prajeste-l pe ambele parti. Il poti adauga la orez, paste etc.

Idei de retete cu tofu
- tofu prajit cu paste si leguminoase facute la aburi, cu putin sos de tomate si parmezan;
- tofu la cuptor cu orez sau quinoa, legume la aburi, dovlecel copt ori salata;
- tofu prajit sau la cuptor cu legume sotate si salsa;
- tofu prajit cu rosii, salata verde si maioneza;
- tofu cu marinata italiana si firimituri de paine;
- tofu cu ghimbir, chimion sau cu marinata picanta ori cu sos indian.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-02-25 Vizualizari: 2782


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu tofu, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro