193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Fundul de tocat din lemn e mai bun

Fundul de tocat din lemn e mai bun

      Trimite pe mail Printeaza
Fundul de tocat din lemn e mai bun
Alegerea fundului de tocat nu mai este deloc o sarcina facila de ceva vreme din cauza absentei de pe piata a produselor fabricate din lemn de calitate si a invaziei de funduri de tocat din plastic si alte materiale, deosebit de atragatoare ca forma si culoare insa nu intotdeauna recomandate pentru o folosinta indelungata.

Fundurile din lemn sunt recunoscute de mult pentru faptul ca acidul natural care este prezent in lemn ucide bacteriile si de aceea se recomanda materiale precum santalul si tamarindul ori chiar bradul, excelente din acest punct de vedere. In plus fundurile de lemn rezista mult mai bine la testul timpului facand cu succes fata socurilor si solicitarilor apei si ale schimbarilor de temperatura.

Uleiul si grasimile sunt absorbite usor de lemn si aceasta contribuie suplimentar la marirea rezistentei acestor ustensile de bucatarie. De aceea nu este recomandat sa se spele un fund de tocat din lemn cu detergent de bucatarie ci, mai bine, sa se faca acest lucru cu apa simpla, foarte fierbinte, razuindu-se usor suprafata cu un cutit dupa ce s-au incheiat toate operatiunile casnice.

Nici fundurile de tocat din plastic nu sunt complet inutile deoarece ele pot fi folosite cu succes la pregatira legumelor si a zarzavaturilor nepermitand sa ramana resturi printre crapaturi ca in cazul celor din lemn. Sunt si mai atragatoare ca forma si culoare, dar nu vor servi bine la tocarea carnii intrucat s-a demonstrat stiintific ca, in ciuda detergentului folosit si a spalarilor repetate, fundurile din plastic tot mai pastreaza bacteriile si doar fierberea intr-o oala a lor poate ucide toate bacteriile.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-05-08 Vizualizari: 4652


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Fundul de tocat din lemn e mai bun, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro