193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru flambat

Sfaturi pentru flambat

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru flambat
Cand auzim de flambare ne gandim, in general, la restaurante elegante. Intrucat preparatele flambate au preturi pe masura, o varianta ar fi sa ni le pregatim chiar noi, acasa. Flambarea presupune arderea alcoolului turnat peste ingrediente, intr-o tigaie. La final, mancarea capata o aroma deosebita.

Iata cateva sfaturi pentru o flambare reusita:
- asigura-te ca ai tot ce-ti trebuie la indemana inainte de a te apuca de gatit;
- alege alcool cu aroma de fructe sau special pentru carne;

- foloseste numai alcool cu multe grade. Sampania, berea si vinul nu garanteaza o mancare cu adevarat flambata;
- niciodata sa nu pui lichiorul din sticla direct in tigaia incinsa. Aburii care rezulta pot sa cauzeze explozia sticlei;

- pentru flambare este necesar ca si ingredientele sa fie calde. In caz contrar, alcoolul se raceste. Lichiorul trebuie sa ajunga la 55 de grade, dar sa nu atinga punctul de fierbere (poate fi incalzit in cuptorul cu microunde, timp de 35-40 de secunde). Daca incepe sa clocoteasca, nu va lua foc;

- foloseste o tigaie destul de adanca si cu coada;
- intotdeauna ia tigaia de pe foc in momentul in care torni alcoolul ca sa nu te frigi;

- nu amana flambarea. Odata ce ai pus lichiorul, apinde marginile vasului, nu lichidul in sine. Asigura-te ca incepe sa arda. In caz contrar, mancarea va avea o aroma respingatoare;

- agita cu putere tigaia pentru a arde tot alcoolul;
- daca lichiorul sau romul nu incepe sa arda, probabil ca mancarea nu a atins temperatura necesara pentru flambare;
- in cazul fructelor, inainte de a le flamba, presara pe ele zahar granulat;

- daca vrei sa creezi atmosfera, dar fara sa pui lichior, umezeste cateva cuburi de zahar cu extract aromat, apoi pune-le in vas si da-le foc;
- flambarea se termina cand se sting flacarile.

Etapele flambarii
- incalzeste lichiorul intr-un vas. Ai grija sa nu inceapa sa fiarba;
- incalzeste separat ingredientele care vor fi flambate;
- dupa ce s-au incalzit suficient, ia tigaia de pe foc si toarna cu grija alcoolul. Atentie! Sa nu fie in apropierea unei surse de foc, ca sa nu explodeze;

- pune tigaia inapoi pe aragaz si da foc marginilor vasului;
- agita cu putere tigaia pentru ca tot alcoolul sa se evapore;
- serveste imediat.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-03-04 Vizualizari: 7661


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru flambat, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro