193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru orez aromat

Sfaturi pentru orez aromat

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru orez aromat
Despre orez se stie, in general, ca are multi nutrienti, de aceea este inclus in multe mancaruri. Din el se pot pregati garnituri, aperitive, feluri principale si chiar desert. Pentru a-i da mai multa savoare si pentru a avea mai multa aroma, poate fi servit in diverse combinatii.

Fierbe orezul in supa de vita, apoi serveste-l cu carne de vita si sos. La fel de bine il poti pune in farfuri alaturi de cativa carnaciori.

Incearca orez cu carne de vita, sos de tomate, rosii italiene uscate si maruntite, ceapa Vidalia si un gogosar verde mare. Soteaza ceapa si gogosarul in 2 linguri de unt, apoi pune restul de ingrediente si gateste pana cand orezul poate fi servit.

Orezul fiert in supa de pui, apoi amestecat cu migdale, este delicios. Asadar, renunta la apa sau fierbe-l in jumatate apa, jumatate supa. Migdalele ii vor da o culoare si o savoare aparte.

Pentru o aroma cat mai imbietoare, incearca sa amesteci sos de branza cu broccoli, apoi sa pui totul peste orez.

Amesteca parmezan si unt fierbinte si serveste drept garnitura la orez.

Ceva mai aromat, in mod sigur, obtii daca sotezi ceapa si ciuperci in unt, apoi adaugi pudra de usturoi si usturoi tocat.

Orez italian? Da, se poate. Provocarea consta in inlocuirea pastelor din multe retete italiene cu orez.

Orezul mexican poate fi pregati foarte usor. Amesteca ceapa cu ardei iute uscat si tocat, sos enchilada si gogosari. Nu numai ca va fi un gust putin diferit, dar va conta si aspectul preparatului din farfurie.

Incearca si niste orez cu usturoi, spanac si ciuperci. Soteaza prima data spanacul, apoi incorporeaza ciupercile maruntite si usturoiul. Cand e gata, pune mixul in orezul gatit la aburi.

Un desert dupa principala masa a zilei este binevenit. Amesteca orez cu unt topit, apoi mixeaza cu scortisoara si zahar.

Sfaturi pentru gatit orez brun
Despre orezul brun se stie ca are multi nutrienti, motiv pentru care se recomanda includerea lui in dieta bebelusilor.

Iata cum e bine sa procedezi cand faci mancare cu orez brun:
- fierbe-l in supa de vita, pui sau legume. Renunta la apa;
- daca nu ai supa, foloseste apa de cocos;
- fierbe-l in jumatate apa, jumatate suc de mere sau de rosii;
- pune sofran in apa in care il fierbi. Se va colora in galben;
- adauga in apa un bat de scortisoara si vei avea orez roz deschis;
- amesteca orezul fiert cu nucsoara, patrunjel proaspat tocat si legume sotate;
- combina-l cu parmezan.

In general, ierburile aromatice se pun la final, cand orezul e gata. Spre exemplu, coriandrul da o aroma de prospetime orezului.
Pentru orez, in afara de ardei iute, din categoria condimentelor, merita sa folosesti si ghimbir, chimion si cardamom. Nu uita de vin si coaja rasa de citrice.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-03-08 Vizualizari: 4855


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru orez aromat, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro