193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru un French toast perfect

Sfaturi pentru un French toast perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru un French toast perfect
Pentru acele dimineti de week-end cand vrei sa incerci ceva rapid, dar delicios, este ideal un French toast. El consta in felii de paine, imbibate in ou si lapte, prajite in unt, iar apoi servite cu ceva dulce ori chiar cu bacon si branza. De aceea, mai este cunoscut drept paine cu ou.

Echivalentul French toast-ului in Quebec poarta denumirea de pain dore, iar in Belgia si New Orleans, pain perdu. French toast-ul e cunoscut de foarte mult timp. In secolul al IV-lea sau al V-lea se pregatea fara oua, dar cu lapte. Era popular si in Anglia, in Evul Mediu.

Trucuri pentru French toast
- foloseste paine veche, pentru ca cea proaspata tinde sa se sfarame;
- feliaza painea subtire. Cu cat absoarbe mai mult din mixul cu oua, cu atat va fi mai fina;
- imbiba painea in jur de 5 minute pe fiecare parte. Astfel, va fi mai frageda;
- prajeste French toast-ul intr-o tigaie mai grea, intrucat retine caldura mai mult timp;
- pentru aroma, foloseste unt la prajit, dar ai grija ca temperatura sa fie medie (untul arde mai usor decat uleiul);
- asigura-te ca tigaia este incinsa, pentru ca painea sa prinda crusta aurie.

In general, mixul se pregateste din: ou, lapte, zahar, faina, putina sare, vanilie, unt topit.
French toast se serveste cu miere de albine, gem, sirop de artar, zahar pudra, sirop de mere, ciocolata, fructe, bacon, branza, scortisoara, vanilie, dar si cu maioneza sau ketchup.
In unele retete se mentioneaza ca poti umple French toast-ul cu capsuni, banane sau alte fructe. Cel facut in stil Hong-Kong e pregatit cu mix de soia, prajit si servit cu unt, sirop si miere de albine.

Foto: Wikipedia





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-03-11 Vizualizari: 1953


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru un French toast perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro