193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru burrito de casa

Sfaturi pentru burrito de casa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru burrito de casa
Burrito este un fel de mancare cu specific mexican, constand in tortilla umplute cu carne, legume, orez etc. Daca in tara de origine, cel mai adesea, se pregateste cu carne si fasole, in SUA, ingredientele variaza. Spre exemplu, tortilla se mai poate umple cu branza, carne, orez, smantana, salata verde.

In spaniola, burrito inseamna magarus. Probabil, gustarea se numeste asa datorita asemanarii vagi cu urechile acestui animal sau pentru ca el duce in spate bagaje rulate.

Burrito se poate servi si la micul dejun, acest lucru fiind specific americanilor. Umplutura e formata din oua jumari, ceapa, cartofi, bacon.

Ce trebuie sa stii despre burrito
- tortilla trebuie tinute in bucatarie la fel ca orice alta paine;
- tortilla rezista cel mai bine intr-un loc uscat, puse intr-o punga inchisa etans;
- nu trebuie sa tii foile de tortilla impaturite, pentru ca, altfel, sunt slabe sansele sa-si reia forma initiala;
- este important sa incalzesti foile de tortilla inainte de a face burrito. Baga-le 15 secunde in cuptorul cu microunde. Scoate-le cand incep sa apara bule de aer in ele. In caz contrar, vor fi crocante si se vor rupe;
- umplutura trebuie sa fie pusa in mijlocul foii de tortilla;
- la final, trebuie sa rulezi repede, altfel tortilla se intareste.

Ce-ar fi sa...
...renunti la orez? Astfel, vei manca cu 120 calorii mai putin;
...inlocuiesti guacamole cu smantana? Daca, in schimb, preferi ceva cremos, atunci alege smantana;
...pregatesti umplutura din legume la gratar?

Cum se face un burrito gustos
Intinde tortilla pe masa, pe o farfurie sau pe un tocator.
Pune umplutura, pe lungime, in mijloc.
Acopera umplutura cu un capat al foii de tortilla, trage usor inspre tine umplutura, apoi ruleaza o data, dupa care indoaie capetele si, tinandu-le pentru a nu-si da drumul, ruleaza pana la final.
Lasa burrito cateva minute deoparte pentru ca foaia de tortilla sa se inmoaie putin.

Motive pentru a-ti pregati acasa burrito
- cele cumparate sunt mai scumpe, in general;
- contine mai putine grasimi si mai putin sodiu;
- iti ia mai putin de 30 de minute sa-l pregatesti.

O reteta gustoasa de burrito
Ingrediente

carne tocata, ceapa tocata, fasole, condimente, tortilla, branza mexicana.

Mod de preparare
Rumeneste mai intai carnea si ceapa, apoi scoate-le pe un prosop absorbant.
Indeparteaza grasimea din tigaie.
Pune apoi carnea inapoi in vas, impreuna cu fasolele si adauga niste condimente si cca 100 ml apa.
Lasa la incalzit, dar ai grija sa amesteci din cand in cand.
Daca pare prea gros, mai adauga apa.
Dupa ce ai terminat, indeparteaza de foc.
Pune cateva linguri din umplutura in mijlocul foii de tortilla si impatureste.
Pulverizeaza spray de gatit intr-o tava, pune burrito in ea, apoi acopera cu folie de aluminiu si baga in cuptor, la 170 grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute ori pana cand tortilla s-a incalzit.
Cu 5 minute inainte de a scoate tava, indeparteaza folia de aluminiu si presara branza peste tortilla.

Poti pregati burrito si cu: orez mexican si salata verde, branza Cheddar, branza Monterey, guacamole, smantana, salsa, masline feliate etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-03-15 Vizualizari: 4249


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru burrito de casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro