193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 4 retete inedite de oua umplute

4 retete inedite de oua umplute

      Trimite pe mail Printeaza
4 retete inedite de oua umplute
Unul dintre cele mai populare aperitive pregatite de Paste consta in oua umplute.
Cu putine ingrediente, intr-un timp destul de scurt si fara cine stie ce cunostinte culinare, platoul festiv este gata.
Cel mai adesea, ouale se umplu cu o compozitie pregatita din pateu de ficat. Sunt, insa, si alte retete la fel gustoase.
Iata propunerile noastre:

1. Oua umplute cu salata Caesar
Ingrediente

6 oua mari, 30 g firimituri de paine, ansoa maruntit, 12 frunze de salata verde, 2-3 linguri maioneza, 2 lingurite mustar Dijon, 1/2 lingurita suc de lamaie, 2 linguri frunze de patrunjel proaspat tocate, piper si sare dupa gust, 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi tocat marunt, 1/4 lingurita coaja de lamaie rasa, 2 linguri parmezan ras, 1/4 lingurita sos Worcestershire (optional).

Mod de preparare
Se fierb ouale tari, apoi se pun intr-un bol cu apa rece ca sa poata fi cojite mai usor. Frunzele de salata se aranjeaza pe un platou. Se curata ouale, se taie pe lungime si se scot galbenusurile. Acestea se piseaza cu o furculita, apoi se amesteca cu maioneza, zeama de lamaie, mustar, o lingura de patrunjel si sos Worcestershire. Dupa ce se potriveste compozitia de piper si sare, se lasa deoparte.
Se rumeneste in jur de un minut ansoa in putin ulei de masline incins, apoi se pun in tigaie coaja de lamaie rasa si firimiturile de paine. Dupa 2-3 minute, se presara parmezanul si se opreste focul.
Albusurile se umplu cu compozitia pregatita cu maioneza, deasupra se pune cate o lingurita din cea cu firimituri, iar apoi se decoreaza cu frunze de patrunjel.

2. Oua umplute cu hummus
Ingrediente

8 oua mari, cca 110 g hummus cu tahini, cca 55 g maioneza, 1 lingurita suc de lamaie proaspat, sare, seminte de susan prajite, ardei cayenne.

Mod de preparare
Mai intai se fierb ouale, apoi se pun in apa rece ca gheata. Se cojesc si se taie in doua, pe lungime.
Galbenusurile se amesteca cu hummusul, maioneza si sucul de lamaie. Se potriveste de sare, se adauga ardei cayenne, apoi se umplu jumatatile de albus.
Ca decor, se presara seminte de susan.

3. Oua umplute afumate
Ingrediente

6 oua, 1 lingurita jumatate de paprika afumat, 4 linguri maioneza, 1 ceapa frantuzeasca (hasma), 2 linguri rosii deshidratate, scurse de ulei, sare, 50 ml ulei vegetal.

Mod de preparare
Se fierb ouale tari. In timp ce fierb, se pregateste garnitura. Se feliaza fin ceapa, se rumeneste vreo 4 minute in ulei vegetal, apoi se scoate pe un prosop de bucatarie, se presara sare si se lasa deoparte.
Se injumatatesc ouale, iar galbenusurile se piseaza cu o furculita, apoi se amesteca cu 2 linguri de rosii, 4 de maioneza, paprika si sare. Se umplu jumatatile de albus cu aceasta compozitie. Pentru decor, se presara putina ceapa.

4. Oua umplute cu avocado
Ingrediente

6 oua fierte tari, 1 avocado mediu (tocat marunt), 3 linguri de maioneza, 1/8 lingurita pudra de usturoi, sare dupa gust, 2 lingurite suc de lamaie proaspat stors, 1/8 lingurita ardei cayenne.

Mod de preparare
Se taie in doua, pe lungime, ouale si se scot galbenusurile. Acestea se amesteca cu avocado, sucul de lamaie, pudra de usturoi, maioneza, ardeiul iute si sarea.
Se umplu albusurile cu aceasta compozitie, iar pentru decor se foloseste patrunjel proaspat tocat sau ardei cayenne.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-03-25 Vizualizari: 6674


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 4 retete inedite de oua umplute, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro