193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru aluat copt in orb

Sfaturi pentru aluat copt in orb

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru aluat copt in orb
Aluatul copt in orb este ideal pentru tarte cu fructe sau quiche, deoarece este nevoie de o crusta mai tare, una care sa pastreze umiditatea umpluturii, dar fara sa se inmoaie.

Cum se coace aluatul in orb:
- alege tava de placinta. Cele mai des folosite sunt tavile din ceramica;

- pune compozitia de aluat in tava. Las-o deoparte cateva minute pentru a se aseza, dupa care bag-o la frigider, de la 30 la 60 minute, pentru a se intari. Acopera cu un prosop absorbant de bucatarie;

- inteapa aluatul din loc in loc cu furculita pentru a nu se forma bule de aer cat timp e in cuptor;

- pune peste aluat un lant pentru blat de tarta, in forma de spirala. Acesta impiedica aluatul sa se umfle si sa se ingusteze in acelasi timp;

- baga aluatul in cuptor, conform instructiunilor din reteta. In general, e nevoie de 200 grade Celsius, aproximativ un sfert de ora;

- scoate tava si las-o sa se raceasca 3-5 minute. Unii bucatari ung crusta cu ou pentru a preveni absorbirea umiditatii din umplutura. Daca vrei sa procedezi asa, atunci scoate cu cateva minute mai devreme aluatul din cuptor, unge-l cu ou, apoi baga-l inapoi pentru vreo 2-3 minute. Spre final, poti reduce temperatura la 180 grade Celsius;

- pune umplutura si da iarasi la cuptor. Asigura-te ca umplutura se coace repede. Este bine sa acoperi marginile aluatului cu folie de aluminiu.

Alte sfaturi
- ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei;
- indoaie marginile aluatului. Cu cat acesta va fi mai subtire pe marginea tavii, cu atat va fi mai putin probabil sa-si piarda din volum;
- daca folosesti hartie de copt, ai grija sa ia forma tavii cat mai mult posibil.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-03-27 Vizualizari: 4200


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru aluat copt in orb, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro