193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru rulada de ciocolata perfecta

Sfaturi pentru rulada de ciocolata perfecta

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru rulada de ciocolata perfecta
Rulada de ciocolata este ideal de pregatit cand se anunta musafiri in vizita. Simpla ori cu fructe si migdale, ea este pe placul tuturor.

Sfaturi pentru rulada de ciocolata
- ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei;
- ouale trebuie sa fie vechi de cateva zile;
- poti adauga zahar pudra;
- foloseste un mixer electric pentru a amesteca omogen;
- amesteca faina si pudra de cacao cu o lingura mare de metal sau o spatula.

Decor pentru rulada
Topeste 200 gr ciocolata de menaj la bain-marie. Cu ajutorul unei pensule, intinde un strat subtire de ciocolata pe spatele unei frunze de dafin. Lasa sa se raceasca, apoi mai pune un strat. Baga in frigider. Cand s-a intarit ciocolata, desprinde usor frunza de dafin. Ai obtinut o frunza de ciocolata pentru decor!

Reteta de rulada de ciocolata
Ingrediente

175 gr ciocolata de menaj, 5 oua separate si 175 gr zahar pudra
Pentru umplutura: 3 linguri lichior crema, 275 ml smantana dulce (frisca lichida).

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se topeste ciocolata la bain-marie.
Se pun albusurile si zaharul tot la bain-marie si se amesteca bine, pana cand mixul devine dens.
Se toarna apoi peste ciocolata.

Se pune compozitia in tava si se baga in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand se intareste.
Se scoate dupa aceea, se acopera cu hartie de copt si se lasa la racit in jur de 2 ore.

Intre timp, se bat galbenusurile cu smantana dulce, folosind un mixer, pana cand se ingroasa, apoi se incorporeaza lichiorul.
Se asaza o hartie de copt mai mare pe masa, se pune blatul, peste acesta crema, dupa care se ruleaza.

Alte retete de rulade desert
Rulada cu migdale

Pregateste blatul ca de obicei, dar inlocuieste pudra de cacao si faina cu faina de migdale si adauga scortisoara amestecata cu extract de vanilie, apoi ruleaza si da la rece.
Scurge 500 gr de cirese din compot si amesteca-le cu niste inghetata.
Intinde rulada, pune pe ea compozitia cu cirese, apoi ruleaza inapoi si da la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Rulada cu cafea si praline pecan
Amesteca 4 linguri de cafea cu 2 linguri de apa fierbinte.
Omogenizeaza compozitia de oua si cafea cu apa inainte de a o pune peste faina.
Baga in cuptor.
Cand e gata, ruleaza si lasa la racit.
Intre timp, bate 280 ml smantana dulce (frisca lichida) cu 1 lingurita de zahar pudra.
Desfa blatul, intinde crema pe el, presara nuci pecan (crude sau caramelizate), apoi ruleaza inapoi.

Foto: Wikipedia





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-03-29 Vizualizari: 3878


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru rulada de ciocolata perfecta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro