193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru ascutit cutite

Sfaturi pentru ascutit cutite

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru ascutit cutite
Dupa o perioada, mai indelungata sau nu, cutitele nu mai feliaza asa de bine painea, carnea, legumele etc. In functie de suprafata si produsele pentru care au fost utilizate, lama lor isi pierde din ascutime.
Ca sa faci economie, in loc sa le arunci, cumpara-ti o piatra de polizor sau diamantata. Nu e greu sa le ascuti, trebuie doar sa stii care e metoda cea mai buna.

Iata de ce anume trebuie sa tii cont cand ascuti cutite:
- daca ascuti un cutit ca la carte, il vei avea mult timp in bucatarie;
- intre lama si piatra trebuie sa se formeze un anumit unghi. Il poti intreba pe vanzator sau poti alege tu unul intre 10 si 30 de grade. Chiar daca un unghi mai mic inseamna o lama mai taioasa, efectul este de scurta durata. In schimb, un 17 grade e perfect;

- conteaza sa pastrezi unghi constant cat timp ascuti;
- cu cat ascuti mai mult, cu atat muchia va fi mai taioasa;
- lama cutitului se pune oblic pe piatra si se misca inainte si inapoi;
- ascutirea lamei pe marginile pietrei garanteaza un tais mai bun;

- in cazul unor pietre de ascutit este interzisa stropirea cu apa sau ulei. Daca, din greseala, ai turnat, sterge cat mai bine cu putinta. In cazul altora se recomanda umezirea usoara. Asadar, citeste cu atentie instructiunile primite odata cu cutitele,

Pentru ascutire ai nevoie de o piatra de polizor de buna calitate, cu o suprafata destul de abraziva (diamantata) si una de ceramica. Aceasta din urma inlatura urmele de otel de pe lama mai usor decat cea diamantata. Asadar, se foloseste la final.
Ca sa scapi mai usor de impuritatile formate, misca lama in partea opusa ascutirii.

Cand te opresti din ascutit? Cand ti se pare ca lama e destul de taioasa si o verifici sau cand incep sa apara mici zgarieturi pe cutit.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-01 Vizualizari: 4997


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru ascutit cutite, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro