193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit rapid

Sfaturi pentru gatit rapid

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit rapid
Ai un stil de viata intr-atat de aglomerat incat nu-ti permiti sa stai prea mult in bucatarie? Sau, dimpotriva, crezi ca pierzi timp facand mancare? Atunci trebuie sa-ti organizezi putin lista de cumparaturi si caietul cu retete.
Iata care sunt sfaturile noastre pentru gatit rapid:

Organizeaza-ti bucataria
Incearca pe cat posibil sa-ti pui la indemana ustensilele de gatit pe care le folosesti cel mai des. De fiecare data cand termini cu ele, spala-le, nu astepta sa se umple chiuveta cu vase murdare.

Invata sa depozitezi corect produsele
Unele rezista mai mult timp intr-un loc racoros, dar nu neaparat in frigider. Dintre acestea mentionam rosiile, avocado, lamaile si dovleceii. De asemenea, nu trebuie spalate decat inainte de a fi consumate pentru ca stratul de ulei de pe suprafata lor le protejeaza de factorii exteriori.

Gateste simultan
Spre exemplu, in timp ce pastele fierb, razuieste branza.

Pregateste mancare in cuptorul cu microunde
Idei: cartofi copti, buritto, nacho (tortilla, fasole la conserva, branza cu putine grasimi, ceapa si rosii, piept de pui la gratar). Poti salva chiar si 25 de minute.

Alege retete cu putine ingrediente si care se pregatesc intr-un timp relativ scurt.

Cumpara alimente pe care le folosesti in multe retete
Idei: carne si legume pe care le poti face la gratar, le pui in ciorbe, le faci sandvis sau salata

Cumpara alimente gatite deja, pe care doar le incalzesti.
Poti alege: piept de pui fara piele la grill sau rotisor, carne de vita sau de curcan, peste, creveti.

Pregateste retete rapide (quesadilla, omlete, sandvisuri, orez, fajita, salate etc.).

Renunta la carne
Cu alte cuvinte, adopta un regim alimentar bazat pe oua, lactate, legume si fructe. Idei: omlete, sandvisuri de tot felul, legume la gratar, burrito.

Ia legume care necesita timp minim
De exemplu: morcovi, sparanghel, rosii, cartofi, fasole la conserva, broccoli, conopida. Ca sa faci economie de si mai mult timp, cumpara-le gata spalate si tocate.

Cumpara antreuri congelate (au mai putine grasimi).

Aprovizioneaza-te cu dressing-uri si marinate
Idei: fajita, teriyaki, salsa, pesto, sos asiatic etc.

Foloseste resturile de la masa anterioara.

Ai vin ramas de la un sos si nu stii ce sa faci cu el?
Toarna-l in forma de cuburi de gheata si baga-l in frigider. La fel poti proceda si cu sucul de fructe.

Pregateste salate de fructe
Fructele pot fi si proaspete, si congelate (salvezi in jur de 20 de minute). Cumpara: banane, mere, fructe de padure, struguri, ananas la conserva etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-03 Vizualizari: 2218


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit rapid, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro