193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit in vase de cupru

Sfaturi pentru gatit in vase de cupru

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit in vase de cupru
Poate ti se pare ciudat, dar sa gatesti in vase de cupru e o alegere ideala. De ce? Pentru ca acest metal este un bun conductor de caldura, iar daca mai este si de calitate, atunci raspandeste caldura uniform si repede.

Cand alegi vasele de cupru, asigura-te ca sunt captusite, iar suprafata lor nu este zgariata.

Sfaturi pentru gatit in vase de cupru
- daca vrei sa folosesti ingrediente acide (suc de rosii, spre exemplu), evita vasul de cupru. Fiind metal, oxideaza la contactul cu acidul, astfel ca mancarea poate capata un gust metalic;
- ca sa nu se arda, asigura-te ca este lichid tot timpul in tigaie;

- pentru a gati fara nici o grija, chiar si cu ingrediente acide, cumpara-ti vase din cupru cu strat antiaderent. Aceasta impiedica metalul sa se dizolve in mancare;
- cele mai bune vase de cupru sunt cele cu cu suprafata din otel inoxidabil;

- bucatarii profesionisti folosesc, in general, boluri de cupru pentru a bate spuma albusurile;
- foloseste numai linguri sau furculite din plastic ori lemn, pentru a nu le zgaria;
- imediat ce se incalzesc, redu intensitatea focului;

- daca vrei sa faci frisca intr-un bol de cupru, pune-l mai intai in congelator pentru cateva secunde. Al doilea sfat e sa bati smantana cu 30 de secunde mai mult, pentru a fi mai cremoasa si mai compacta;
- un vas din cupru este ideal si pentru preparat dulceturi si gemuri.

Atentie! Niciodata sa nu tii mancarea in vase din cupru, indiferent ca sunt acide sau nu.

Cum cureti vasele de cupru
- unele vase ies din fabrica cu un strat protector, care trebuie inlaturat. Pentru aceasta foloseste un mix de apa fierbinte si bicarbonat. Pune-l in vas, lasa sa se raceasca, apoi spala, clateste si usuca;
- inainte de prima folosite, spala-le si greseaza-le cu putin ulei vegetal;

- majoritatea se pot curata in masina de spalat vase. Dupa fiecare utilizare a masinii, greseaza-le tot cu ulei vegetal;
- nu folosi materiale abrazive pentru a le sterge;

- ca sa-i dai / redai luciul, sterge vasul cu o carpa imbibata intr-un amestec de sare si zeama de lamaie;
- nu le lasa la inmuiat in apa cu detergent pentru ca vor prinde gust si miros de detergent de vase;

- si tacamurile folosite pentru vasele de cupru se curata cu apa si bicarbonat. Cele din plastic nu trebuie puse in apa foarte fierbinte intrucat exista riscul sa se deterioreze ori chiar sa se topeasca.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-05 Vizualizari: 7051


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit in vase de cupru, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu orice pret, casatoreste-te. Daca îti gasesti o sotie buna vei deveni foarte fericit. Dar daca îti vei gasi una rea, atunci vei deveni un filozof"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro