193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a

Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a
Codul bunelor maniere inseamna, in general, cam acelasi set de reguli. Totusi, in functie de continent sau tara, pot aparea mici diferente.
Iata cateva dintre acestea:

Marea Britanie
- gazda incepe sa manance dupa ce toti invitatii s-au asezat la masa, iar mancarea a fost adusa;
- in familiile traditionaliste, masa poate incepe cu o rugaciune;
- lingura pentru supa se tine in dreapta. Niciodata nu trebuie sa atinga gura, intrucat supa se soarbe (regula valabila penru majoritatea popoarelor, de altfel);
- paharul de vin alb se tine de picior, iar cel pentru vin rosu de cupa propriu-zisa;
- vinul se serveste astfel: alb inainte de rosu, usor inainte de greu, tanar inainte de vechi.

America de Nord
- conform etichetei, pe masa se poate gasi cel mai mic numar de tacamuri. Daca e nevoie, pe parcurs, gazda poate sa mai aduca tacamuri. De aceea, e bine sa le aiba pregatite;
- sfesnicele, daca nu sunt aprinse, nu trebuie puse pe masa (regula valabila pentru masa servita in timpul zilei);
- furculita poate fi tinuta in mana stanga cand tai, iar in dreapta cand mananci (stil american) sau intotdeauna in dreapta (stil european);
- servetul se pune pe scaun daca te ridici pentru cateva minute de la masa.

India
- inainte de a manca, trebuie sa te speli pe maini in vazul tuturor;
- persoana cea mai in varsta incepe sa manance, apoi restul;
- cand se incheie masa, tot persoana mai in varsta se ridica prima. Daca, totusi, e nevoie sa pleci putin, trebuie sa-i ceri voie acesteia;
- cand mananci sau primesti o farfurie cu mancare, foloseste-te de mana dreapta;
- este important sa termini de mancat din farfurie, in semn de respect pentru gazda.

China
- cand toti s-au asezat la masa, gazda incepe sa serveasca ceai. Mai intai se toarna in ceasca celei mai in varsta persoane;
- cand ramane o singura bucata dintr-un platou comun, trebuie sa ceri voie comesenilor pentru a o lua;
- nu servi mancare cuiva direct cu betisoarele tale;
- nu gesticula, nu bate in masa cu betisoarele.

Coreea de Sud
- de obicei, in dreapta se pune supa, iar in stanga orezul;
- pare ciudat, dar orezul se mananca, in general, cu lingura, nu cu betigasele;
- ca tacamuri, se folosesc o pereche de betigase si o lingura;
- este nepoliticos sa refuzi ultima bucatica intr-un platou, daca iti este oferita;
- daca se serveste si alcool la masa, prima data se toarna in paharul celei mai in varsta persoanei;
- nu-ti turna niciodata alcool, intrucat e nepoliticos sa bei singur. Asteapta sa fii servit.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-08 Vizualizari: 1363


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu D-E
Danemarca: Frikadeller, Wienerbrod Frikadeller sunt galuste plate, cu carne tocata, prajite. Sunt deseori considerate versiunea daneza a chiftelelor, iar in anumite parti se servesc si in supa. Wiener
Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu C
Cambodgia: Amok trey, Samlor Kako Amok trey este un fel de mancare de peste cu curry. Este adesea consumat in timpul Festivalului Apei, care celebreaza inversarea raului Tonle Sap. Somlar Kako este fo
Gutui parfumate
In prajituri, sub forma de gem sau in garnitura pentru friptura... lasa parfumul gutuilor sa-ti umple casa! Iti recomandam: - Desert turcesc cu gutui - Peltea de gutui - Placinta cu gutui - Budinca de
Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu B
Bahamas: Crack conch cu mazare si orez Conch este un nume comun pentru mai multe tipuri de melci de mare. In Bahamas, acestia se prajesc, sau se adauga in salate. Bahrain: Machboos Numita si Kabsa, ma
Toamna in bucate
Odata cu venirea toamnei, meniul nostru se schimba si facem loc preparatelor ceva mai consistente, profitand de abundenta legumelor de toamna de pe piata. Inspira-te din galeria foto de mai jos pentru
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau







Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada