193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a

Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a
Codul bunelor maniere inseamna, in general, cam acelasi set de reguli. Totusi, in functie de continent sau tara, pot aparea mici diferente.
Iata cateva dintre acestea:

Marea Britanie
- gazda incepe sa manance dupa ce toti invitatii s-au asezat la masa, iar mancarea a fost adusa;
- in familiile traditionaliste, masa poate incepe cu o rugaciune;
- lingura pentru supa se tine in dreapta. Niciodata nu trebuie sa atinga gura, intrucat supa se soarbe (regula valabila penru majoritatea popoarelor, de altfel);
- paharul de vin alb se tine de picior, iar cel pentru vin rosu de cupa propriu-zisa;
- vinul se serveste astfel: alb inainte de rosu, usor inainte de greu, tanar inainte de vechi.

America de Nord
- conform etichetei, pe masa se poate gasi cel mai mic numar de tacamuri. Daca e nevoie, pe parcurs, gazda poate sa mai aduca tacamuri. De aceea, e bine sa le aiba pregatite;
- sfesnicele, daca nu sunt aprinse, nu trebuie puse pe masa (regula valabila pentru masa servita in timpul zilei);
- furculita poate fi tinuta in mana stanga cand tai, iar in dreapta cand mananci (stil american) sau intotdeauna in dreapta (stil european);
- servetul se pune pe scaun daca te ridici pentru cateva minute de la masa.

India
- inainte de a manca, trebuie sa te speli pe maini in vazul tuturor;
- persoana cea mai in varsta incepe sa manance, apoi restul;
- cand se incheie masa, tot persoana mai in varsta se ridica prima. Daca, totusi, e nevoie sa pleci putin, trebuie sa-i ceri voie acesteia;
- cand mananci sau primesti o farfurie cu mancare, foloseste-te de mana dreapta;
- este important sa termini de mancat din farfurie, in semn de respect pentru gazda.

China
- cand toti s-au asezat la masa, gazda incepe sa serveasca ceai. Mai intai se toarna in ceasca celei mai in varsta persoane;
- cand ramane o singura bucata dintr-un platou comun, trebuie sa ceri voie comesenilor pentru a o lua;
- nu servi mancare cuiva direct cu betisoarele tale;
- nu gesticula, nu bate in masa cu betisoarele.

Coreea de Sud
- de obicei, in dreapta se pune supa, iar in stanga orezul;
- pare ciudat, dar orezul se mananca, in general, cu lingura, nu cu betigasele;
- ca tacamuri, se folosesc o pereche de betigase si o lingura;
- este nepoliticos sa refuzi ultima bucatica intr-un platou, daca iti este oferita;
- daca se serveste si alcool la masa, prima data se toarna in paharul celei mai in varsta persoanei;
- nu-ti turna niciodata alcool, intrucat e nepoliticos sa bei singur. Asteapta sa fii servit.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-08 Vizualizari: 1901


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Codul bunelor maniere la masa - partea a II-a, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Mananca in siguranta pe timpul verii
Vara este un anotimp minunat, in care gasim foarte multe tipuri de fructe si legume. Totusi, poate fi o perioada periculoasa, fiind sezonul cu cele mai multe cazuri de intoxicatie alimentara. Bacterii
La ce sa te astepti cand iti cultivi primele legume
Ai visat intotdeauna sa ai gradina ta de legume sau pur si simplu te-ai hotarat ca ar fi mult mai sanatos sa consumi alimente plantate de tine? In orice caz, gradinaritul nu este simplu, de aceea nu t
Lapte la micul dejun
Din punct de vedere nutritiv, laptele este cel mai important ingredient al micului dejun! Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa mananci sanatos de la prima ora: - reguli pentru un mic dejun sanatos;
Cum sa pastrezi fructele si legumele
Dupa o sesiune de cumparaturi, e greu sa gasesti loc pentru toate alimentele. Iata cateva sfaturi despre cum sa pastrezi fructele si legumele. 1. Nu le amesteca Nu amesteca niciodata legumele cu fruct
Ce trebuie sa arunci imediat din frigider
Daca te simti vinovat atunci cand vezi frigiderul plin si stii ca nu vei folosi niciodata tot ce e in el, ar trebui sa te gandesti sa arunci cateva din lucrurile de prisos. Unele chiar nu mai sunt bun
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada