193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru legume la gratar

Sfaturi pentru legume la gratar

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru legume la gratar
Pentru o cina usoara sau drept garnitura la diverse mancaruri, poti pregati niste legume la gratar. Le speli si cureti foarte bine, apoi le tai la diferite dimensiuni, le ungi cu ulei sau unt si le pui pe gratar. Pentru mai multa savoare, poti folosi diverse condimente.

In unele retete se mentioneaza ca, mai intai, legumele trebuie sa fie aproape fierte. Ca sa respecti intocmai cerinta, tine-le in apa clocotinda cel putin un sfert de ora, apoi scurge-le bine, greseaza-le cu ulei de masline, unt sau margarina si pune-le pe gratar, la foc mediu.

Sfaturi pentru legume la gratar
- daca le pui direct pe gratar, aseaza-le perpendicular cu sarmele, ca sa nu cada in foc;
- pentru mai multa aroma, dupa ce le-ai pus pe gratar, toarna unt topit pe ele;
- in functie de preferinte, poti presara pe legume piper si sare;

- cartofii rosii se injumatatesc, se invelesc bine intr-un strat dublu de folie de aluminiu si se pun pe gratar, cate 15 minute pe fiecare parte. Se servesc cu parmezan razuit si cu patrunjel proaspat tocat;

- rosiile pruna se taie in doua pe lungime, se asezoneaza cu coriandru proaspat tocat si cu ceapa verde si se tin pe gratar 3-5 minute;
- rosiile normale se taie, se ung cu ulei de masline si se pun pe gratar pentru 14-17 minute. La cele cherry, nu ai nevoie decat de 5-7 minute (in schimb, ele trebuie intoarse destul de des);

- ceapa verde se stropeste cu ulei de masline si se tine pe gratar pana la 4 minute (trebuie intoarsa pe o parte si pe alta din cand in cand;
- ceapa rosie sau galbena se pune pe gratar pentru maxim 10 minute, apoi se presara pe ea frunze de busuioc si bucatele de gogosar rosu copt;

- gogosarii se curata de seminte, se taie fasii si se pun pe gratar maxim 8 minute. La final se toarna pe ei un mix dintr-o lingura de otet balsamic si o lingura de capere;
- vinetele se taie in curmezis, se pun pe gratar cate 4-5 minute pe fiecare parte, apoi se stropesc cu otet balsamic si se servesc cu menta proaspat tocata;

- porumbul se pune cu tot coji in apa rece pentru cel putin un sfert de ora, dupa care se rumeneste pe gratar cam 25 de minute. Uneori, se intoarce de pe o parte pe alta. Cand e gata se curata de coji si matase, se unge cu 2 linguri de unt topit si se presara pe el boia de ardei afumat;

- dovlecelul se tine pe gratar 5 minute. Se poate manca cu coaja de portocala razuita;
- andivele se injumatatesc pe lungime, se ung cu o lingura de ulei de masline si se pun pe gratar, 10-12 minute pe fiecare parte.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-08 Vizualizari: 2754


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru legume la gratar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro