193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit la baie de aburi

Sfaturi pentru gatit la baie de aburi

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit la baie de aburi
Metoda de a gati la baie de aburi este cunoscuta de foarte multa vreme. Foarte des o intalnim sub denumirea de bain-marie (termenul provine din limba franceza).
Ea consta in pregatirea unei retete sau incalzirea unui preparat fara contactul direct cu focul, ci cu aburul.
Concret, umpli un vas mai mare pe jumatate cu apa, pui in el un recipient mai mic cu ciocolata, spre exemplu, si fie il bagi in cuptor, fie il pui pe aragaz.

Ce poti face la baie de aburi
- topesti ciocolata. Intrucat temperatura din vasul cu bain-marie nu ajunge niciodata in punctul de ardere, nu risti sa compromiti ciocolata;
- pregatesti un cheesecake. Astfel, previi situatiile cand prajitua crapa in mijloc;
- prepari o sarlota. Astfel, nu se formeaza crusta inainte ca interiorul sa fie copt in totalitate;

- unele tipuri de sosuri. Ingredientele acestora au nevoie de o temperatura la care sa se topeasca, dar nu si sa se inchege. Ouale, spre exemplu, sunt foarte sensibile la caldura, deci au nevoie de o temperatura nu mai mare de 100 grade Celsius. Baia de aburi este ideala intrucat absoarbe caldura si o distribuie treptat si uniform;

- mentii mancarea la o temperatura constanta. In acest mod, o vei avea calda mai mult timp, nemaifiind nevoie sa folosesti focul;
- topesti mierea de albine zaharisita. Pune borcanul direct intr-o oala cu apa fierbinte;
- incalzesti mancarea fara sa folosesti uleiuri si grasimi;

- gatesti fructe de mare in suc propriu;
- prepari mancaruri cu ingrediente care, in timpul fierberii, isi schimba textura. Baia de aburi, in schimb, le ajuta sa-si pastreze si aspectul, si textura.

Cum gatesti la baie de aburi
- trage pe jumatate in afara gratarul din cuptorul incins;
- umple o oala pe jumatate cu apa foarte fierbinte;
- pune in tava un vas termorezistent sau o craticioara cu sarlota ori cheesecake-ul;
- baga usor gratarul inapoi in cuptor;
- verifica din cand in cand nivelul apei. Daca trebuie, mai pune apa;
- cand sarlota e gata, scoate cu grija gratarul putin si ia vasul.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-12 Vizualizari: 4599


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit la baie de aburi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro