193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu smantana

Sfaturi pentru gatit cu smantana

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu smantana
Se intampla adesea sa ne apucam de gatit, dar sa realizam, la un moment dat, ca ne lipsesc untul sau laptele. Ce facem? Folosim un substitut! Si ce alt inlocuitor mai bun am putea gasi, daca nu smantana?
In afara de aceste situatii, mai folosim smantana cand pregatim supe-crema, sosuri ori diverse aluaturi.

De ce sa gatesti cu smantana? Pentru ca...
- nu are nevoie de nimic pentru a-i amplifica gustul;
- da gust dulce mancarurilor;
- face prajiturile sa fie mai pufoase;
- are o savoare destul de accentuata.

Cum gatim cu smantana
- intotdeauna, smantana se pastreaza in frigider;
- trebuie folosita cat mai repede. Desi rezista in frigider pana la doua saptamani, isi pierde din gust si aroma;

- nu e bine s-o pui la inghetat intrucat se separa in momentul decongelarii;
- inainte sa pui smantana in mancare, adu-o la temperatura camerei;
- nu servi smantana la masa din acelasi recipient in care sta in frigider. Pune cat ai nevoie intr-o farfurie, iar apoi baga cutia in frigider;

- daca ai observat ca s-a format lichid la suprafata, fie il arunci, fie il amesteci cu smantana;
- daca smantana capata alta culoare si un miros ciudat, trebuie aruncata;

- smantana se pune cand mancarea e aproape gata, intrucat prin fierbere sau supraincalzire poate sa se subtieze sau se inchege;
- ca sa nu se inchege, amestec-o cu o lingura de faina;
- supele si sosurile sunt mai cremoase daca pui in ele smantana. In plus, previne separarea;

- cu smantana mai poti face paine si deserturi la cuptor. Painea are o textura mai fina. Chiar si painea dulce (facuta cu dovlecei, morcovi) este mai buna cand pui smantana in aluat;
- incearca niste ciuperci cu rosii si dovlecei, ceapa si usturoi sotate, iar la final pune smantana si putin ghimbir.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-24 Vizualizari: 9157


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu smantana, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro