193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Idei de retete pentru masa de Paste

Idei de retete pentru masa de Paste

      Trimite pe mail Printeaza
Idei de retete pentru masa de Paste
Intrebarea cea mai des intalnita in aceasta perioada este: Ce gatesti bun de Paste? In general, se aleg retetele arhicunoscute: oua rosii, oua umplute, friptura de miel si cozonac. Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii, adapteaza-le putin. Iata ce iti sugeram noi:

Antreu de Paste: Oua umplute... altfel
Ingrediente

8 oua, 2 linguri de maioneza, 1 lingura de condimente pentru hot-dog, 5 picaturi de colorant alimentar (rosu, verde sau albastru).

Mod de preparare
Fierbe ouale tari, apoi pune-le in apa foarte rece, iar cand s-au racit de tot, cojeste-le.
Intre timp, amesteca 120 ml de apa cu colorantul alimentar.
Cufunda ouale curatate in lichidul colorat, lasa-le cateva secunde sau pana cand ajung la culoarea dorita, dupa care scoate-le si pune-le pe un prosop absorbant de bucatarie.

Taie fundul fiecarui ou, ca sa stea pe platou, sa nu se rostogoleasca.
Apoi, decupeaza un capacel din varf, cam un sfert. Frumos este sa tai in zig-zag, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Omogenizeaza galbenusurile scoase cu maioneza. Va rezulta o crema cu care vei umple ouale.
La final, pune capacelele si da platoul la rece pentru o jumatate de ora.
Pune-le ochi din bucatele de masline si vor arata ca niste puiuti care tocmai ies din ou.

Alaturi de ouale umplute, platoul de Paste mai poate include cateva felii de drob de miel umplut cu oua PATRATE.

Fel principal cu miel
Ingrediente

cca 2,5 kg pulpa de miel fara oase, cca 15 g patrunjel proaspat tocat, 1 lingura frunze de rozmarin proaspat tocate sau 1 lingurita de frunze uscate, 1 lingura frunze de cimbru proaspat tocat sau o lingurita de frunze de cimbru uscat, 3 linguri ulei de masline sau vegetal, 2 linguri sare, 1/2 lingurita piper, 2 catei de usturoi tocati fin

Mod de preparare
Incinge cuptorul la 160 grade Celsius.
Amesteca toate ingredientele, cu exceptia pulpei de miel.
Pune dupa aceea carnea intr-o tava de copt, legata cu sfoara alimentara ca o plasa, si presara peste ea mixul de ierburi.
Inainte de a da la cuptor, infige in carne un termometru de friptura, in partea mai groasa, ca sa va asigurati ca varful termometrului nu sta in grasime.
La cuptor trebuie sa stea, neacoperita, in jur de 2 ore si 5-15 min. sau pana cand termometrul arata ca a ajuns la 60 grade Celsius. Daca vreti sa fie mai bine facuta, asteptati pana ajunge la 68 de grade.
Scoate-o atunci din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o deoparte cam 15-20 de minute sau pana cand termometrul arata cca 62 grade Celsius (respectiv, 71).
Inainte de servire se indeparteaza sfoara alimentare. Pentru si mai mult gust, poti servi cu sucul lasat in tava.

Vrei ceva mai special de atat? Atunci pregateste-le musafirilor pulpa de miel glazurata cu miere.

Desert de Paste: Cuiburi de ciocolata
Ingrediente

cca 230 gr ciocolata semi-dulce, 2 cani sticksuri de cartofi (cartofi pai foarte subtiri, betisoare), migdale in ciocolata alba

Mod de preparare
Topeste ciocolata la bain-marie.
Cand e gata, indeparteaz-o de caldura si cufunda in ea sticksurile de cartofi.
Pulverizeaza spray de gatit intr-o forma de briose, dupa care pune cartofii de jur imprejurul peretelui, ca si cum ai face un cuib, rezultand o adancitura in mijloc.
Da la rece pentru cel putin 3 ore.
Umple apoi cuiburile cu migdale in ciocolata alba.

Pastele nu este Paste daca de pe masa lipsesc pasca cu smantana si cacao si cozonacul. Vrei sa testezi ceva inedit? Pregateste un cozonac special, cu ness, scortisoara si vanilie.

Lichior de oua pentru Paste
Ingrediente

4 galbenusuri, 500 ml lapte, 70 gr zahar, 1/4 lingurita scortisoara, 2 linguri pudra de cacao neagra neindulcita, 1 lingurita vanilie, cca 170 gr ciocolata neagra tocata fin, cca 230 gr smantana lichida, cca 60 ml lichior de ciocolata

Mod de preparare
Amesteca, la foc mediu, zaharul, galbenusurile, ciocolata, laptele, scortisoara si pudra de cacao.
Cand totul e omogenizat si incepe sa fiarba, ia de pe foc si pune bolul intr-un lighean cu gheata.
Amesteca in jur de cateva minute ca sa se raceasca mai repede.
Pune apoi smantana, vanilia si lichiorul.
Bautura se serveste imediat sau se pune in frigider.
Ca topping se poate folosi frisca cu scortisoara.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-26 Vizualizari: 4798


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Idei de retete pentru masa de Paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro