193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit mielul de Paste

Sfaturi pentru gatit mielul de Paste

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit mielul de Paste
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca friptura de miel. Mai suculenta sau mai uscata, mai crocanta sau mai moale, ea poate fi servita atat simplu, cat si cu sos de menta si legume coapte.

Daca vrei sa pregatesti o friptura de miel delicioasa, ai in vedere urmatoarele sfaturi:
- tine cont de: forma bucatii de carne, temperatura interna dinainte de a o baga in cuptor, daca are sau nu oase (daca are, trebuie tinuta mai mult in cuptor), fluctuatiile de temperatura din cuptor;

- 500 gr carne de miel au nevoie de 30 minute in cuptor. Asadar, 1,5 kg carne presupune o ora si jumatate de asteptat;
- verifica stadiul de pregatire a fripturii. Taie o bucatica de miel din zona cu carne macra. Daca zeama e roz, atunci carnea e facuta potrivit; daca e rosie, mai are nevoie sa stea in cuptor; daca e cam transparenta, atunci e gata;

- ca sa stii sigur ca-ti iese reteta ca la carte, foloseste termometru de friptura. Acesta trebuie infipt in partea cu carne macra, nu langa os sau grasime;
- pentru a-si pastra savoarea si umiditatea, friptura trebuie pregatita la temperatura joasa;
- nu te complica in ceea ce priveste condimentele. Ai nevoie, in general, de usturoi, sare, ulei de masline;

- poti servi friptura cu sos de menta si legume coapte;
- legumele au nevoie de o ora pentru a se coace;
- din jumatate in jumatate de ora, stropeste carnea si legumele cu sucul din tava (in cazul in care le faci in acelasi vas);

- scoate bucatile de carne mai mari cand temperatura lor se apropie foarte mult de valoarea ce-ti "spune" ca e gata mancarea. Apoi lasa deoparte in jur de 15-20 de minute. In acest interval, carnea se va termina de gatit, iar temperatura interioara e posibil sa urce cu vreo 5 grade. La bucatile mai mici, temperatura interioara nu mai creste dupa ce sunt scoase din cuptor.

Friptura de miel poate fi pregatita si cu marinata.
Amesteca 3 catei de usturoi zdrobiti, 2 lingurite oregano uscat, 2 lingurite cimbru uscat, 2 lingurite rozmarin uscat, 1/4 lingurita piper negru.
Intinde mixul de condimente pe toata carnea, pune-o intr-o punga, adauga vin rosu sec, ulei de masline si zeama de lamaie, sigileaza punga, pune-o in alta punga si baga in frigider.

Dupa cateva ore sau chiar a doua zi, scurge marinata, scoate carnea, usuc-o cu un prosop absorbant de bucatarie si pune 2 lingurite de sare si 3/4 lingurita de piper in tava.
Cu restul de sare si piper asezoneaza carnea.
Pune carnea pe un gratar, apoi gratarul in tava.
Infige termometrul in partea cea mai groasa a carnii, dar nu langa os.

Alt mod de preparare pentru friptura de miel
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Se pune uleiul sau untul in tava de copt pentru a se incalzi.
Se fac cate trei taieturi de o parte si de a alta a pulpei de miel.
In fiecare taietura se pun cate un catel de usturoi si o bucatica de rozmarin.
Se presara un strat gros de sare, pentru ca pielea sa aiba o textura crocanta.
Se scoate tava din cuptor si se pune carnea in ea.
Se baga inapoi pentru 30 minute.

Intre timp se curata, se spala si se taie legumele la marimea dorita.
Dupa o jumatate de ora se scoate carnea, se stropeste cu uleiul din tava, se pun legumele si se baga iarasi in cuptor.
Dupa inca o jumatate de ora se stropesc cu uleiul rezultat.
Cu un sfert de ora inainte de a scoate friptura din cuptor, se pune mazarea la fiert.
La final, friptura se acopera cu folie de aluminiu si se lasa deoparte cam 7 minute.
Se serveste cu mazarea si legumele pregatite.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-26 Vizualizari: 2420


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit mielul de Paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro