193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru vopsit oua de Paste

Sfaturi pentru vopsit oua de Paste

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru vopsit oua de Paste
In mod traditional, crestinii vopsesc oua de Paste. Culoarea predominanta este rosul, ea simbolizand jertfa, sangele curs din Trupul Lui Iisus Hristos, dar suprafata oului poate fi simpla sau cu diverse modele.

Daca vrei sa vopsesti oua de Paste, in primul rand, trebuie sa le fierbi tari.
Inainte de toate, inteapa-le cu un ac in varful mai lat si pune-le la fiert in apa rece.
In cazul in care crapa, ca sa nu curga, pune si putina sare sau otet in vas.
Cand sunt gata, scoate-le, raceste-le complet in apa ca gheata si usuca-le cu prosoape absorbante de bucatarie.

Bine de stiut pentru vopsit oua
- asigura-te ca ai intotdeauna la indemana prosoape de bucatarie, pensule, suficiente culori, ziare mai vechi, hartie cretata;
- pentru o culoare cat mai intensa, foloseste vopsea de oua de buna calitate;

- lasa ouale sa se usuce complet intre straturile de vopsea, daca vrei sa le colorezi de mai multe ori;
- daca vrei ceva simplu, amesteca otetul cu apa, apoi pune culoarea, cufunda oul, iar dupa 2 minute scoate-l si lasa-l la uscat pe un gratar;

- ca sa le colorezi repede, amesteca 7-8 picaturi de vopsea de oua cu 240 ml de apa fierbinte, apoi adauga cca 60 ml otet;
- nuanta dorita o poti face acasa. Trebuie sa amesteci mai multe tuburi de vopsea speciala, apa (cam 240 ml pentru fiecare culoare) si 2 lingurite de otet distilat. Verifica, totusi, specificatiile de pe pachetul de vopsea. S-ar putea sa difere de la o marca la alta.

Oua cu modele de Pasti
- lasa ouale sa se usuce complet, apoi deseneaza tot felul de pete sau linii cu ajutorul unei pensule / scobitori, evident folosind alta culoare;
- deseneaza un cap de iepuras pe oua;

- foloseste autocolante. Decupeaza diverse modele (flori, frunze, iepuras, fluture etc.) din stickere sau hartie cu adeziv, lipeste-le bine pe ou, avand grija sa nu se formeze bule de aer, apoi cufunda oul in vopsea. Cand a ajuns la nuanta dorita, scoate-l, lasa-l sa se raceasca si dezlipeste modelul;

- cand oul este complet uscat, taie o bucatica de dantela, infasoara-l pe mijloc si lipeste capetele cu lipici. Poti lasa asa sau poti prinde de dantela o floare sau o funda;
- da de cateva ori un elastic in jurul oului, apoi vopseste-l. Cand s-a uscat de tot, poti indeparta elasticul;

- pentru oua cu model patat, vopseste mai intai ouale in culoarea de baza, apoi lasa-le la uscat. Amesteca ulei de gatit cu alta culoare si baga imediat oul in mix. Datorita uleiului, vopseaua va colora alte zone de pe ou decat cele nuantate prima data.

Culori naturale de vopsit oua, facute in casa
Fierbe ingredientele in apa, cu o lingura de otet pana ajung la culoarea dorita:
- galben: coaja de ceapa sau sofran (turmeric);
- portocaliu: coaja de ceapa + suc de sfecla rosie;
- rosu: paprika si sfecla rosie;
- albastru: afine din conserva sau concentrat de struguri;
- verde: spanac;
- maro: ceai negru sau cafea fiarta mai mult.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-04-29 Vizualizari: 6865


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru vopsit oua de Paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro