193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Bucataria Americii Latine

Bucataria Americii Latine

      Trimite pe mail Printeaza
Bucataria Americii Latine
In mod cert, bucataria Americii Latine este bogata, atat in retete, cat si in alimente. De la retetele bastinasilor, prin diverse influente, s-a ajuns la ceea ce exista astazi. Ca mai toate bucatariile, a preluat cate ceva de la asiatici, europeni si africani.
Evident, si asezarea geografica a contat mult. Tocmai de aceea, de la zona la zona difera unele ingrediente si tehnica de gatire.

Bucataria Americii Latine se imparte in caraibiana, cubaneza, haitiana, braziliana, argentiniana etc. Mancarea de baza in Caraibe consta in fructe de mare si orez. Evident, diferente apar de la insula la insula.
Bucataria cubaneza, in schimb, e un mix spaniol, african si caraibian. Nu degeaba, condimentele cubaneze sunt gatite prin tehnici spaniole si africane. Uneori se simte si influenta asiatica, prin folosirea orezului.

Despre bucataria Americii Latine
- principala metoda de a gati o constituie gratarul;
- alimentul specific este quinoa;
- quinoa, cartofii si fasolele sut cultivate pe arii foarte largi;
- datorita asezarii geografice (deschidere la mare si ocean), pestele si fructele de mare nu lipsesc;
- carnea de vita este preferata in detrimentul celei de porc, spre exemplu;

- predomina fructele tropicale;
- cel mai utilizat condiment este coriandrul, urmat de diverse soiuri de ardei iute;
- simbolul culinar al Peru-ului este Aji Pepper (varietate de ardei iute);
- produsele lactate nu lipsesc, dar in America de Sud nu se prepara branzeturi maturate intens, cum ar fi cascavalul;
- In est predomina culturile de manioc, o cereala din care se face painea.

Retetele Americii Latine
- Saltenas (din Bolivia). Sunt niste pateuri cu mazare, cartofi si tocana de carne de pui sau vita, servite mai ales la micul dejun;
- Pastel de choclo (Chile). Consta in foietaj din faina de porumb, cu carne de vita tocata si asezonata cu oregano, usturoi, ceapa, chimen etc.;
- Bandeja paisa (Columbia). Contine: paine, ou prajit, sorici de porc prajit, friptura, fasole rosii. Adesea, e servita cu avocado si banana;

- Ceviche (Ecuador). Fructe de mare maruntite si lasate la marinat, in frigider, intr-un mix de ulei de masline, suc de lamaie/lime si sare. Ceviche se poate manca simplu ori cu cartofi dulci si porumb fiert;
- Sopa Paraguaya (Paraguay) e un tip de paine pregatit cu unt sau untura de porc si faina de porumb, amestecate cu branza proaspata;
- Churrasco (Uruguay) - carne de vita la gratar.

Bauturile Americii Latine
- vinul. Se spune ca cel mai mare producator de vinuri de acolo este Chile;
- Pisco (brandy facut din struguri de tip Muscat);
- cafeaua. Nu degeaba cele mai scumpe sortimente de cafea provin din America de Sud;
- Ponche Crema (albus batut cu lapte condensat, apoi fiert si condimentat cesenta de rom si scortisoara. Se serveste de Craciun);
- ceaiuri: de hibiscus, Horchata, Atocle, Mate etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-06 Vizualizari: 2703


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Bucataria Americii Latine, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro