193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru fructe la gratar

Sfaturi pentru fructe la gratar

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru fructe la gratar
De ce sa pregatesti fructe la gratar, in loc sa le consumi proaspete? Pentru ca sunt delicioase atunci cand sunt caramelizate in zaharul propriu, isi intensifica savoarea si capata o textura aparte.
In plus, nu pierzi timp. In general, majoritatea fructelor se coc la grill in 3-5 minute.

Bine de stiut
- curata foarte bine gratarul, apoi incinge-l. Astfel, fructele nu se vor mai lipi de el;
- unge fructele cu putin ulei de masline sau de nuci ca sa nu se lipeasca ori sa se usuce;
- ai grija ca focul sa fie moderat. Daca intensitatea flacarii este mare, atunci zaharurile din fructe vor arde, dand un gust de ars;

- pentru gratar nu ai neaparata nevoie de fructe perfect coapte. Foarte posibil ca din cele coapte sa se rupa bucatele din cauza caldurii;
- cu cat este fructul mai mare, cu atat e mai usor de facut la grill. Daca feliile sunt suficient de mari, nu vor cadea de pe gratar;

- daca fructele sunt mici, pune-le in betisoare de frigarui sau pe un gratar dublu;
- nu curata fructele de coaja. Astfel, nu se vor rupe bucatele din fruct. Chiar si bananele le poti face la grill intregi, nedecojite;

- daca ai fructe de mai multe feluri, pregateste-le la grill mai intai pe cele tari, apoi pe cele moi. Astfel, nu pierzi timp;
- supravegheaza focul tot timpul. Fructele sunt gata in maxim 5 minute;

- fructele suculente (ananas, prune, piersici etc.) trebuie facute la foc mai intens, direct pe grill. Ca sa aiba gust si mai bun, injumatateste-le (se vor coace foarte bine chiar si in interior);
- in functie de fructe, alege metoda corecta de gatit la gratar. In cazul unora poti sa le si afumi;

- daca vrei sa faci un desert cu fructe mai deosebit, unge fructele cu miere de albine, unt, sirop sau lapte de cocos, lichior de fructe, sirop de artar, vin etc., apoi presara zahar si condimente (nucsoara, scortisoara etc.);

Avantajul fructelor la gratar consta in faptul ca le poti manca si calde, si reci. Unele sunt chiar mai bune reci.

Foto: Flickr





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-06 Vizualizari: 2483


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru fructe la gratar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro