193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru deglasare

Sfaturi pentru deglasare

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru deglasare
Deglasarea este o metoda prin care se pregateste sosul pentru friptura. Ea consta in turnarea unui lichid rece intr-o tigaie fierbinte pentru a desprinde toate bucatelele de carne de pe vas in urma prajirii.

Cum se face deglasarea
Pune la prajit o bucata de carne. Cand e gata, scoate-o pe o farfurie.
Indeparteaza excesul de grasime din tigaie (cu o lingura, de exemplu).
Pune din nou tigaia pe foc mediu spre mare.
Cand e suficient de incinsa, toarna lichidul rece treptat, avand grija sa amesteci in continuu si sa razuiesti resturile de carne cu o spatula de lemn.
Amesteca pana cand sosul ajunge la consistenta dorita.
Daca vrei sa amesteci sosul cu alte ingrediente, cel mai indicat este sa-l strecori, pentru a indeparta particulele nedorite.

Bine de stiut
- unii bucatari spun ca deglasarea poate fi facuta cu vin. Altii nu sunt de acord, pe motiv ca vinul are nevoie de timp ca sa fiarba la foc mic (pentru evaporarea alcoolului) si ca aroma alcoolului poate influenta gustul sosului;

- daca alegi vin, opteaza pentru unul care sa se potriveasca cu mancarea pe care o pregatesti;
- daca preferi supa in loc de vin, atunci la friptura de pui pune supa de pui;

- poti folosi: vin alb, vin rosu, bere, supa, bulion, coniac, otet, suc de fructe, apa in care au fiert fasolele sau cartofii. Poti folosi si apa, dar aceasta nu va da un gust aparte mancarurilor;

- evita produsele lactate, pentru ca pot sa se inchege in momentul in care dau in clocot;
- ai grija sa nu fie nimic ars in tigaie, ca sa nu miroasa sosul a ars.

Sosul poate fi ingrosat daca adaugi faina, unt sau, pur si simplu, il lasi sa fiarba mai mult timp la foc mic.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-10 Vizualizari: 2349


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru deglasare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro