193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Bucatari francezi celebri

Bucatari francezi celebri

      Trimite pe mail Printeaza
Bucatari francezi celebri
Bucataria este universul lor, iar combinatiile de ingrediente, mistere deslusite sau pe cale de a fi patrunse. Au luat contact cu ustensilele de gatit si cu primele notiuni la varste fragede. Intr-atat s-au dedicat pasiunii lor, incat au ridicat gastronomia la rang de arta.

Datorita devotamentului, perseverentei si talentului, activitatea lor si-a pus amprenta pe urmatoarele generatii de pasionati de-ale gatitului. Da, despre bucatari este vorba, si nu orice fel de bucatari, ci de cei din tara lui Voltaire.
Cei mai renumiti bucatari francezi sunt Cyril Lignac, Jacques Pepin si Joel Robuchon.

Cyril Lignac (n. 1977)
- la 20 de ani a absolvit cursurile scolii gastronomice Villefranche-de-Rouergue;
- a lucrat la restaurantul Arpeggio (de 3 stele Michelin), iar mai apoi a acumulat experienta sub coordonarea lui Pierre Herme, Alain Ducasse si Pourcel Brothers;
- in 2005 si-a deschis propriul restaurant, Le Quinzieme, Cuisine Attitude, in Paris;
- a participat la mai multe show-uri TV cu si despre gatit;
- a scris: Chef generation, Chef 80 recettes, Gourmands, Cyril Lignac & small Chefs (carte pentru copii);
- in martie 2007 a inceput sa publice revista bi-saptamanala Cook by Cyril Lignac;
- si-a lansat propriul site de gatit, apoi a deschis un bistro si o patiserie;
- a fost inclusiv membru al juriului de la emisiunea Top Chef;
- si-a "imprumutat" vocea pentru Lalo, un personaj din animatia Ratatouille, varianta frantuzeasca.

Jacques Pepin (n. 1935)
- primul contact cu arta gastronomica l-a avut in restaurantul parintilor, Le Pelican;
- a lucrat sub indrumarea lui Lucien Diat;
- a fost bucatarul personal al fostului presedinte Charles de Gaulle;
- la 9 luni dupa ce a ajuns in America, a fost angajat pentru dezvoltarea liniei de restaurante detinute de Howard Johnson;
- a participat la multe show-uri TV culinare;
- in 1999 a inceput seria Julia and Jacques Cooking at Home, alaturi de Julia Child. Emisiunea a fost recompensata, in 2001, cu premiul Daytime Emmy;
- volumul La Tehnique serveste drept baza pentru invatarea bucatariei frantuzesti;
- datorita succesului volumului La Tehnique, a fost lansata versiunea televizata;
- a fost membru al juriului de la Top Chef;
- astazi este principalul coordonator al unor programe din cadrul Centrului International Culinar, fondat de Institutul Culinar Francez, in New York;
- preda la Universitatea Boston, la clasa online de bucatarie si cultura frantuzeasca;
- publica articole in revista Food&Wine;
- premii si distinctii: cavaler al L'Ordre du Merite Agricole, cavaler al L'Ordre des Arts et des Lettres, Legion d'honneur etc.

Joel Robuchon (n. 1945)
- la doar 15 ani a devenit ajutor de bucatar la hotelul Relais of Poitiers;
- la 28 de ani a ajuns bucatar sef la restaurantul Concorde-Lafayette;
- a fost numit Chef of the Century de catre Gault Millau, in 1989;
- a publicat mai multe carti de bucate in limba franceza;
- a facut parte din comitetul actualei editii de Larousse Gastronomique;
- are in subordine mai multe restaurante din Londra, Monaco, Hong Kong, Taipei, Paris etc., cu un total de 28 stele Michelin (cel mai mare numar pe care l-a atins vreodata un bucatar);
- a fost mentor pentru Gordon Ramsay, Eric Ripert si Michael Caines;
- a prezentat: Bon appetit bien sur, Cuisinez comme un grand chef etc.
- e cunoscut pentru perseverenta constanta, fiind supranumit primus inter pares dintre cei trei bucatari francezi celebri;
- stilul sau de a gati revine la bucataria autentica, mai burgheza;
- volume publicate: La Cuisine de Joël Robuchon, Simply French, La Cuisine de Joel Robuchon etc.
- premii si distinctii: Meilleur Ouvrier de France, Five-Star Award etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-13 Vizualizari: 6108


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Bucatari francezi celebri, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro