193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se macereaza fructele

Cum se macereaza fructele

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se macereaza fructele
Prin macerare se intelege inmuierea sau ruperea in bucatele a fructelor si legumelor, sub actiunea unui lichid. Uneori, este confundata cu marinarea. Aceasta din urma presupune cufundarea alimentelor intr-un mix, adesea cu acid, inainte de a fi gatite.
La macerat pot fi puse atat fructe crude, cat si fructe conservate sau uscate.

Mai intai, trebuie sa le tai la dimensiunea dorita. Oricum, este evident ca marul trebuie cel putin injumatatit pentru a absorbi din aroma lichidului. In schimb, zmeura si capsunile pot fi puse intregi. Daca sunt conservate ori uscate, lasa-le asa

Apoi, fructele se pun intr-un bol din material non-reactiv, dupa care sunt acoperite cu lichid aromat. Poti folosi: vin, otet, lichior, suc etc. Daca doresti, pune peste ele diverse condimente (scortisoara, ghimbir, vanilie, miere de albine etc.). La final trebuie sa acoperi bolul cu un capac si sa-l lasi cel putin o jumatate de ora.

Cat timp stau asa, ele absorb lichidele si condimentele in care sunt puse. Astfel se inmoaie si isi schimba aroma. Macerarea o poti face si cu zahar. Presara cat crezi de cuviinta peste fructe. Dupa un timp, vei observa ca au inceput sa lase suc propriu.

Bine de stiut
- cele mai bune rezultate le obtii dupa cel putin o jumatate de ora sau chiar peste noapte;
- macerarea se poate face, uneori, cu ulei vegetal sau de masline;
- macerarea ajuta la producerea unor bauturi alcoolice aromate, cum ar fi lichiorul;
- fructele proaspete trebuie puse la macerat, de obicei, cu pana la 48 de ore inainte de a fi servite cu un preparat;

- macerarea fructelor uscate se poate face in avans cu cateva saptamani. In tot acest timp, ele se depoziteaza in frigider, acoperite;
- unii bucatari sunt de parere ca o temperatura mai ridicata nu grabeste rezultatul final. Altii spun, in schimb, ca o incalzire usoara (nicidecum fierbere) precipita inmuierea fructelor uscate (cirese, stafide);
- fructele nu se vor altera daca adaugi bauturi cu un grad mai mare de alcool.

Ce poti pune peste fructe
- lichior, bauturi spirtoase;
- otet balsamic, de cidru, de sampanie, de vin rosu;
- scortisoara, piper, anason;
- miere de albine, sirop de artar, nectar de agave;
- zeama si coaja de lamaie;
- ghimbir;
- ierburi proaspete tocate;
- esente de vanilie si migdale etc.

Foto: Flickr





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-13 Vizualizari: 4169


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se macereaza fructele, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro