193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu anghinare

Sfaturi pentru gatit cu anghinare

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu anghinare
In general, se considera ca anghinarea este mai greu de pregatit si preparat. Dar nu este chiar asa. Trebuie doar sa stii cate ceva despre ea si sa pui in aplicare mici trucuri.

Bine de stiut despre anghinare
- spal anghinarea de mai multe ori in apa rece pentru a o curata foarte bine;
- foloseste un cutit ascutit ca sa-i tai tulpina (e putin mai amara) si o treime din varf;
- indeparteaza frunzele mai tari dinspre radacina;
- imediat ce ai spalat-o, gateste-o sau pune-o in apa cu otet sau zeama de lamaie pana o gatesti;
- ca sa nu se innegreasca, freac-o cu zeama de lamaie dupa ce ai spalat-o;

- cand o pui la fiert, in apa poti adauga o felie de lamaie si o frunza de dafin;
- anghinarea poate fi gatita si in oala sub presiunea. Dureaza cam 15-20 de minute;
- in general, timpul de gatire depinde de marime si de gradul de prospetime;
- cand e gata, indeparteaza frunzele din mijloc si desprinde partea pufoasa cu o lingura;
- poate fi fiarta, pregatita la aburi, in cuptor, pe gratar, la grill, la microunde;
- poate fi mancata si calda, si rece.

Anghinare fiarta
Pune anghinarea in apa rece cu sare si acopera oala.
Cand da in clocot, redu intensitatea caldurii si tine oala pe foc mic in jur de 30 de minute.
In apa mai poti pune: fenicul, usturoi, ceapa.
Daca vrei sa-si pastreze culoarea si sa aiba un gust usor dulce, adauga in apa zahar, sare si zeama de lamaie.
Ca sa straluceasca, toarna ulei de maline.
Inainte de servire, scurge anghinarea de apa.

Anghinare la abur
Anghinarea mica e gata in 40 de minute, iar cea mare, cam intr-o ora (cand folosesti steamer).
Daca nu ai steamer, pune apa cu sare si zeama de lamaie la fiert.
Cand incepe sa fiarba, pune deasupra o sita cu anghinarea, acoper-o si las-o la foc mic.
Inainte de servire, trebuie scursa.

Anghinare la cuptor
Incinge cuptorul la 190 grade Celsius.
Injumatateste anghinarea pe lungime si indeparteaza-i partea din mijloc.
Stropeste-o cu putina zeama de lamaie, ulei de masline si presara usturoi.
Pune-o intr-o tava de copt suficient de mare pentru ca bucatile sa stea una langa alta si adauga apa (cate 2 linguri pentru fiecare anghinare).
Acopera tava cu un strat de hartie cerata, apoi un strat de folie de aluminiu si da la cuptor.
Dupa o jumatate de ora, ia hartia si aluminiul si baga inapoi in aragaz pentru 20 de minute sau pana cand anghinarea se rumeneste.

Anghinare la gratar in cuptor
Incinge cuptorul la 220 grade Celsius.
Stropeste anghinarea cu ulei de masline si zeama de lamaie sau otet intre frunze, si pune acolo usturoi dupa aceea.
Presara putina sare, inveleste-o cu doua straturi de folie de aluminiu si pune anghinarea impachetata direct pe gratar.
Dureaza 1-1,5 h, in functie de marime.
Inainte de a indeparta folia, lasa anghinarea la racit.

Anghinare la microunde
Pune anghinarea intr-o punga speciala pentru microunde si tine-o in cuptor in jur de 10 minute.

Anghinare la gratar
Injumatateste anghinarea pe lungime si unge-o cu ulei de masline, apoi pune-o pe grillul incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Trucuri
- daca e proaspata, anghinarea rezista in frigider pana la o saptamana;
- cand cumperi anghinare, alege-o pe cea ferma, fara pete, compacta, cu frunze groase;
- marimea nu este un semn ca anghinarea a ajuns la maturitate. De fapt, anghinarea cea mai mare creste in varful plantei, pe cand cea mica, in partea de jos;

- se poate manca si tulpina. Mai intai se curata, apoi se fierbe in apa sarata, cu putin otet;
- daca vrei sa servesti anghinarea rece, pune-o in apa rece imediat ce ai gatit-o, cam 3 minute, apoi scurge-o bine;
- anghinarea se poate servi cu zeama de lamie si unt, sos olandez si chiar cu maioneza.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-17 Vizualizari: 4359


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu anghinare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro