193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit ficatei de pui

Sfaturi pentru gatit ficatei de pui

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit ficatei de pui
Te gandesti sa faci un piure delicios, dar nu stii cu ce sa-l servesti? Incearca niste ficatei de pui la tigaie. Sunt foarte usor de facut. Trebuie doar sa-i speli si sa-i pui in ulei incins. Totusi, exista si aici mici trucuri.

Ficatei prajiti
- este una dintre cele mai cunoscute metode de gatit ficatei;
- au tendinta sa se intareasca daca ii lasi mai mult decat trebuie in tigaie;
- ca sa fie cat mai gustosi, e necesar sa aiba suficienta umiditate;

- inainte de a fi gatiti, ficateii trebuie sa fie pusi in lapte. Astfel, fibrele se inmoaie, dar mancarea nu-si schimba gustul. Daca nu ai lapte, foloseste un ingredient acid (otet, zeama de citrice, vin). Inainte de a-i praji, scurge-i bine, apoi lasa-i sa se usuce. E posibil, insa, sa le schimbe putin gustul;

- daca prajesti ficatei, este ideal ca la exterior sa se formeze o crusta crocanta, iar in interior sa fie moi;
- ficateii pot fi pusi in galbenus batut, apoi dati prin firimituri de paine;
- in ulei fierbinte, se frig in 4-5 minute;

- ca sa nu aiba textura prea uleioasa, cand ii scoti trebuie sa-i pui pe prosoape absorbante de bucatarie;
- pentru prajit foloseste untura, ulei de cocos fara arome etc.;
- ca sa scoti aroma specifica de ficat, pune in tigaie ceapa, usturoi, chili, ierburi aromatice;
- serveste ficateii cu sos picant, ketchup etc.

Ficatei la cuptor
Incinge cuptorul la aproximativ 200 grade Celsius, apoi pune ficateii in tava, intr-un singur strat, stropeste-i cu ulei de masline si baga-i in cuptor pentru vreo 20 de minute sau pana cand crezi ca sunt gata.

Alta varianta ar fi sa pui ficateii intr-o tava alaturi de tot puiul si sa-i lasi in cuptor cam jumatate de ora, tot la 200 grade Celsius, apoi sa scazi temperatura la un 150 grade si sa-i mai lasi asa cam o ora jumatate-doua.

Frigarui cu ficatei
Taie ficateii la marimea dorita, pune-i la marinat in jur de un sfert de ora sau, pur si simplu, unge-i cu ulei de masline, apoi infige-i in betisoare si pune-i pe gratar. In 10 minute sunt gata si pot fi serviti.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-20 Vizualizari: 20823


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit ficatei de pui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro