193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Bucataria Hong Kong-ului

Bucataria Hong Kong-ului

      Trimite pe mail Printeaza
Bucataria Hong Kong-ului
Datorita faptului ca Hong Kong-ul s-a aflat mult timp sub ocupatie britanica si nipona, este imposibil ca bucataria locala sa nu fi fost influentata de acest lucru. Si, pentru ca aproape 98% din populatie este chinezeasca, mancarea chinezeasca e la ea acasa.

Cele mai puternice influente culinare sunt: cantoneze, vestice, nipone, asiatice etc. Acesta este motivul pentru care bucataria Hong Kong-ului este considerata "Paradisul gurmanzilor".

Despre bucataria Hong Kong-ului
- se regasesc toate stilurile de gatit chinezesti, mai ales cel cantonez;
- foarte apreciate sunt restaurantele care ofera mancare traditionala;
- in localuri se gasesc specialitati din China, Thailanda, India, Japonia, SUA etc.
- in restaurante este un numar limitat de servetele oferite in timpul meselor. Exista ideea ca fiecare client vine de acasa cu propriile servetele;
- marimea portiilor este considerabil mai mica, in comparatie cu standardele SUA si ale Canadei;
- datorita influentelor cantoneze, mancarea este usor condimentata;

Mancare Hong Kong

- majoritatea preparatelor sunt servite cu betisoarele;
- la sfarsitul mesei, in foarte multe localuri, se achita 10% din consumatie drept bacsis, plus un dolar pentru diverse centre sau azile de batrani;
- felul principal este servit adesea cu o portie consistenta de taitei sau orez;
- ca urmare a influentelor vestice, au aparut ceaiul cu lapte si tartinele cu oua;
- se crede ca aduce ghinion daca intorci pestele pe partea cealalta. Indicat ar fi ca pestele sa fie dezosat, asadar;
- mancaruri cunoscute: prajitura sotiei, friptura de rata, ceai de ierburi, Abalone (fructe de mare) etc.;
- in tot Hong Kong-ul gasesti tarabe cu mancare pe strada.

Mesele zilei
- se mananca de 5 ori pe zi;
- la micul dejun (dim sum) se servesc un fel de rulouri umplute cu legume, carne, fructe de mare. Poti fi ori sarate, ori dulci;
- la pranz se servesc doua feluri de mancare si un ceai chinezesc. Se mananca la ora 12.00;
- dupa pranz urmeaza ceaiul de dupa-amiaza (ora 15.00). De obicei, e insotit de galusti dulci;

Desert cantonez

- cina este insotita de un desert;
- cina e servita in functie de specificul restaurantului (cantonez, hunan, sichuan etc.). Astfel, poti manca: rata in stil Pekin, salate reci si iuti, burta de vita cu 5 arome, fructe de mare pe piatra etc.;
- dupa cina (la 22.00 sau chiar mai tarziu) se serveste Siu yeh (pentru cei care lucreaza in ture de dupa-amiaza si noapte, e chiar cina in sine. Pentru restul, ceva asemanator cu cina).

Mancaruri din Hong Kong:
- Gow (galusti umplute cu creveti, legume sau carne si cu invelis din pasta de orez);
- Har Gau (galusti cu creveti);
- Shaomai (galusti cu carne de porc);
- Bau (galusti cu carne ori frute de mare, invelis pufos);
- bulgari din cocos;
- prajituri cu castane;
- Youtiao (betisoare din aluat crocant);
- Zongzi (gogosi din orez prajit invelite in frunze de bambus) etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-24 Vizualizari: 2505


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Bucataria Hong Kong-ului, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro