193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cartofi copti de la A la Z

Cartofi copti de la A la Z

      Trimite pe mail Printeaza
Cartofi copti de la A la Z
Cand nu mai stii ce sa pregatesti de mancare, o solutie ar fi cartofii copti. Merg si ca o gustare, cu unt si sare, si drept garnitura pentru un gratar.

Ca sa fie cat mai gustosi, conteaza atat selectia si depozitarea lor, cat si pregatirea si coacerea propriu-zisa.

Inainte de a te apuca de treaba, citeste urmatoarele sfaturi pentru gatit cartofi copti.

Selectie si depozitare
- alege cartofi de aceeasi marime si forma. Astfel se vor gati uniform in cuptor;
- evita cartofii cu pete, zgariati ori necopti;
- depoziteaza-i intr-un loc racoros, intunecos si uscat. Nu-i pune in frigider.
SFAT: Foloseste saculeti speciali pentru pastrarea cartofilor!
Depozitarea cartofilor
Pregatirea cartofilor
- intotdeauna curata-i sub un jet de apa rece;
- nu folosi apa fierbinte cand ii speli. In caz contrar, risti sa-i compromiti pentru ca ii expui la o temperatura ridicata in afara cuptorului;
- sterge fiecare cartof cu un prosop absorbant de bucatarie;

Curatarea cartofilor

- inainte de a-i baga in cuptor, inteapa-i usor cu o furculita. Nu numai ca micsorezi timpul de gatire, dar eviti si craparea lor;
- pentru o textura pufoasa, unge cartofii cu ulei de masline, ulei vegetal sau unt. Dupa aceea, daca vrei, presara sare de mare sau grunjoasa.

Coacerea propriu-zisa
- pune in cuptor cartofi de aceeasi marime si forma, ca sa se coaca simultan;
- nu impacheta cartofii in folie de aluminiu pentru ca aceasta retine umiditatea, iar cartofii mai mult se fac la aburi. Daca totusi ii vrei moi, impacheteaza-i si lasa-i 15 minute in plus fata de timp obisnuit de coacere;

Cartofi copti

- daca vrei cartofi cu coaja mai crocanta, pune-i intr-o tava de copt;
- se coc in jur de o ora sau pana se inmoaie, la 200 grade Celsius;
- din cand in cand trebuie intorsi, ca sa previi rumenirea lor exagerata;
- sunt gata cand pot fi patrunsi foarte usor cu furculita. Daca sunt inca tari inseamna ca mai trebuie lasati in cuptor.

Cartofi copti la microunde
- spala-i, dar nu-i usca;
- inteapa-i cu furculita, impacheteaza-i in servetele speciale pentru microunde si pune-i inauntru;
- timpul de gatire il gasesti in instructiunile de utilizare ale cuptorului tau.

Cartofi copti la microunde

SFAT: Te va ajuta mult un suport pentru cartofi special pentru microunde!

Cartofii copti pot fi serviti simpli ori cu: bucatele de carne, bacon, chilli, unt, smantana, legume gatite etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-05-29 Vizualizari: 2432


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cartofi copti de la A la Z, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro