193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu halogen

Sfaturi pentru gatit cu halogen

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu halogen
Pentru o persoana ocupata, care nu are timp de stat in bucatarie, dar care vrea sa evite preparatele mai putin sanatoase, o varianta ar fi sa-si cumpere un cuptor cu halogen.

Folosind o temperatura mai mica, el gateste mancaruri la fel de gustoase si inca intr-un timp redus fata de cuptorul obisnuit.

Despre cuptorul cu halogen
- este cam la fel de mare precum cuptorul cu microunde;
- faci mancarea exact la fel, numai temperatura si timpul de gatire sunt diferite;
- permite atat gatirea preparatelor, cat si incalzirea lor;
- secretul lui consta in circulatia aerului. Conform teoriei, daca aerul circula, transfera caldura mai repede spre ingredientele din cuptor;

- nu se cere utilizarea grasimilor sau a uleiurilor;
- gatitul va fi mai usor, dar asta nu inseamna ca nu vei mai munci deloc. Spre exemplu, carnea tot trebuie lasata la marinat, sosul tot trebuie pregatit etc.
- bolul din sticla termorezistenta se poate curata in masina de spalat vase;
- capacul de la cuptor trebuie curatat dupa fiecare utilizare.



Sfaturi pentru gatit cu halogen
- nu ai nevoie de retete speciale;
- inainte de a incepe sa gatesti, fa-ti un plan. Gandeste-te la un singur fel de carne mai intai, apoi la legumele sau garnitura care pot fi facute tot in cuptor;
- daca vrei sa faci mai multe feluri de mancare, nu pune toate ingredientele in cuptor in acelasi timp. Fiecare are timpul lui de gatire;

- foloseste ingrediente proaspete;
- evita ingredientele cu grasimi si uleiuri;
- carnea de vita / porc / miel se gateste la o temperatura mai mica cu vreo 20 grade decat la cuptorul obisnuit, dar tot in acelasi timp;

- daca vrei o friptura delicioasa, potriveste-o de sare si piper, las-o la marinat peste noapte, iar a doua zi pune-o in cuptorul cu halogen;
- daca ai un inel extensibil (inaltator), foloseste-l. Spatiul castigat protejeaza mai bine halogenul in fata stropilor de mancare;



- ca sa previi incalzirea exagerata a preparatelor deja gatite, foloseste inelul extensibil. Astfel, reduci intensitatea caldurii;
- poti folosi pentru cuptor o tava de gatit tapetata cu folie de aluminiu;

- daca pregatesti un singur fel de mancare, pune-o pe un raft mai de jos, nu pe fundul vasului. Astfel favorizezi circulatia aerului fierbinte si nu mai trebuie sa intorci preparatul pe partea cealalta;
- cand incepi sa gatesti, incearca sa reduci temperatura cu 10-20 grade si sa verifici mancarea dupa ce au trecut cam trei sferturi din timpul necesar gatirii ei;

Ce si cum gatesti cu halogen
- un pui intreg, de vreo 2 kg – 90 minute, la 200 grade Celsius;
- aripioare de pui: 25 minute, 190 grade;
- carnaciori: 15 minute, 180 grade Celsius;

File de somon

- file de peste: inveleste pestele in folie, cu foarte putin unt, adauga niste condimente, apoi pune-l pe un nivel inferior, timp de 15 minute;
- pizza congelata: 12-15 minute, la 180 grade;
- cartofi copti: in jur de o ora.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-06-05 Vizualizari: 7271


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu halogen, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro