193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit carnati la gratar

Sfaturi pentru gatit carnati la gratar

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit carnati la gratar
Sezonul gratarelor este, fara indoiala, vara.
O masa servita in aer liber, constand in carnaciori si legume pe gratar, este modul perfect de a te relaxa inaintea unei noi saptamani de munca.
Pentru ca preparatele sa fie cat mai gustoase, e bine sa stii cateva trucuri.

Carnatii pot fi pregatiti in mod clasic sau fierti si apoi pusi pe gratar.
Daca preferi modul clasic, atunci taie-i pe lungime in doua, dar nu de tot, astfel incat sa para mai lati. Astfel, se gatesc si pe interior.

Ai grija, insa, ca focul sa nu fie prea mare si sa-i rumenesti foarte tare pe exterior, iar in interior sa nu fie gata.
Chiar daca o sa dureze mai mult, carnatii se vor coace uniform.
Ca sa nu pierzi din sucul lor, nu-i intepa cu furculita.

Carnati si legume la gratar

Daca vrei sa-i fierbi, pune-i, spre exemplu, intr-un mix de apa si bere, in cantitati egale.
Cand incepe sa se stranga pielita, scoate-i si pune-i pe gratarul incins sau la foc mediu spre mic. Astfel, vor avea mai mult suc propriu.

De evitat cand faci carnati la grill:
- sa ai focul prea tare. Se vor gati pe exterior, chiar se vor arde, dar in interior nu vor fi gata;
- sa-i pregatesti doar la foc mic. Cel mult se vor zbarci, nicidecum nu vor arata apetisanti si zemosi. Pune-i prima data in partea mai rece a gratarului, iar la final muta-i pe cea mai fierbinte;
- sa aglomerezi gratarul. Lasa suficient spatiu intre carnati pentru ca aerul sa poata circula si sa-i patrunda.

Carnati la gratar

Cum gatesti carnati la gratar
Ai nevoie de cativa carnati, lichid (apa, bere, vin, supa de pui / legume / vita), condimente, usturoi, ceapa.
Mai intai fierbe carnatii. Daca folosesti apa, pune ceapa, usturoi, condimente. Daca preferi vin sau bere, lasa-i simpli.
Cand incep sa fiarba, redu la minim intensitatea flacarii.

Dupa cateva minute, pune-i pe gratar sau baga-i intr-o punga si depoziteaza-i in frigider (caz in care trebuie consumati in maximum 2 zile).
Din cand in cand, carnatii trebuie intorsi pe gratar.
Ai grija sa nu folosesti furculita ca sa nu-i intepi si sa nu piarda din zeama.

Carnati la gratar

Carnatii de porc sunt gata cand ajung la o temperatura interna de 65 grade Celsius, iar carnatii de pui la 70 grade Celsius.
Asadar, este recomandabil sa folosesti un termometru pentru gratar.

Bine de stiut
- carnatii inghetati trebuie decongelati in frigider sau in cuptorul cu microunde. Niciodata la temperatura camerei!
- pune putina sare. Aceasta ajuta la retinerea umiditatii.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-06-10 Vizualizari: 8035


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit carnati la gratar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro