193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sugestii pentru un dejun usor

Sugestii pentru un dejun usor

      Trimite pe mail Printeaza
Sugestii pentru un dejun usor
Iata o lista utila de produse alimentare care va vor ajuta sa pregatiti un dejun usor menit sa contribuie la mentinerea unei greutati de invidiat sau chiar sa aduca scaderi dorite in greutate. Aceste produse alimentare contin si vitamine si minerale suficiente incat sa ofere organismului energia necesara peste zi fara a cauza probleme de sanatate.

Afinele - contin antioxidanti, fito-flavonoizi si vitamina C meniti sa scada riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare, a cancerului si sa previna aparitia inflamatiilor. La varstnici afinele combat problemele de memorie pe termen scurt. Cu cat vor fi mai inchise la culoare cu atat mai multi antioxidanti vor avea. Sunt la fel de benefici si proaspete si congelate.

Carne de vita fara grasime - un aliment foarte benefic mai ales in cazul femeilor cu deficit mare de fier. Rezolva problemele cauzate de oboseala, stres si slaba ptere de concentrare si mareste capacitatea organismului de rezistenta la boala.

Ierburi proaspete si condimente aromate - si acestea contin multi antioxidanti, uneori mai multe decat in cazul fructelor. Oregano, de exemplu, este recunoscut pentru aceste proprietati extraordinare.

Legume - in special legumele boabe ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si stimuleaza apetitul alimentar. In plus sunt bogate in fibre si nutrimente diverse si nu contin grasimi mai deloc. Ofera multa energie peste zi si sunt uneori superioare anumitor produse pe baza de carne in ce priveste necesarul de proteine oferit.

Ovazul - ar trebui consumat mai des acest produs alimentar care se vinde fie simplu fie sub forma de fulgi. Ovazul ofera si un necesar de proteine, dar si fibre alimentare, grasimi sanatoase, vitamine si minerale. Reduce nivelul de colesterol din sange si tensiunea arteriala. Se recomanda produsul cat mai natural si nu in compozitii unde este prezent zaharul sau indulcitorii.

Portocalele - vitamina C si compusii fito-chimici ajuta la prevenirea cancerului de san si a bolilor de inima. Portocalele contin potasiu ceea ce ajuta la procesele de hidratare si la reglarea presiunii arteriale.

Spanacul - Nu fierul este ceea ce cautam atunci cand consumam spanac ci mai degraba complexul de vitamine B care ajuta la sanatatea fatului in cazurile de graviditate, la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima, dementa si chiar cancerul de colon.

Rosiile - sunt buni antioxidanti, includ betacaroteni, vitamina E si vitamina C. Atat in forma naturala cat si ca suc de rosii sau bulion se recomanda consumul lor zilnic intrucat rosiile pot fi privite ca adevarate farmacii naturiste, surse de vitamine si minerale.

Iaurtul - foarte util la reglarea proceselor sistemului digestiv iaurtul ofera bacterii "sanatoase" care protejeaza intestinul de aparitia unor probleme grave. Iaurtul degresat este mai sanatos, de multe ori acest produs fiind fortificat cu vitamine si minerale utile insa atentie la continutul de zahar, in aceasta situatie recomandandu-se moderatie.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-05-15 Vizualizari: 2606


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sugestii pentru un dejun usor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro