193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu aluat Filo

Sfaturi pentru gatit cu aluat Filo

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu aluat Filo
Denumirea de Phyllo vine din greaca si inseamna frunza.

Cu acest tip de aluat foarte subtire si foarte fragil se pregatesc cel mai adesea placinte cu fructe si branza.

Intrucat este un aluat mai pretentios, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri inainte de a gati cu el.

Sfaturi pentru gatit cu aluat filo
- lasa aluatul la dezghetat in frigider, peste noapte. Daca ai nevoie de el mai repede, atunci tine-l la temperatura camerei 4-5 ore;
- punga cu aluat trebuie nu trebuie sa fie deschisa atunci cand o pui la decongelat;
- inainte de a deschide punga, lasa aluatul sa ajunga la temperatura camerei;

Aluat filo

- asigura-te ca ai toate ingredientele inainte sa deschizi punga cu foile de aluat;
- cand atingi aluatul, sterge-te bine pe maini. Trebuie sa fii cat mai uscat;
- pe masura ce folosesti foile, acopera-le pe celelalte cu o hartie de copt, apoi cu un prosop umed, ca sa mentii umezeala (se usuca foarte repede);

- fiecare strat trebuie gresat, fie cu unt topit, fie cu ulei. Mai usor este sa folosesti un spray de gatit;
- intotdeauna incepe sa gresezi din margini, ca sa nu se usuce;
- foloseste un foarfece daca vrei sa tai aluatul;

Baclava cu aluat filo

- dupa ce ai terminat de pregatit totul, dar ti-a mai ramas aluat, ruleaza-l, pune-l inapoi in ambalajul original, apoi inveleste-l cu hartie de copt si pune-l intr-o punga de plastic inchisa etans. Astfel depozitat rezista in frigider pana la o saptamana. De asemenea, il poti baga inapoi in congelator;

- aluatul inghetat rezista in congelator pana la un an;
- ideal este sa coci aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, pe treapta din mijloc a cuptorului;
- cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil pentru ca, atunci cand ai terminat cu aluatul, sa-l si bagi la copt.

Aluat filo

Ce sa NU faci
- nu incerca sa dezgheti aluatul in cuptorul cu microunde pentru ca e posibil sa te alegi cu un aluat foarte moale;
- nu desface punga cu aluat decat atunci cand ai nevoie de el. In caz contrar, risti sa se usuce foarte repede;
- nu pune niciodata umplutura calda peste aluat ca sa nu crape;
- nu folosi umplutura foarte umeda.

Foto: Flickr





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-06-19 Vizualizari: 3733


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu aluat Filo, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro