193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi si trucuri pentru inghetata de casa

Sfaturi si trucuri pentru inghetata de casa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi si trucuri pentru inghetata de casa
Unul dintre cele mai cunoscute si mai racoritoare deserturi de vara este, fara indoiala, inghetata.

Cu vanilie, ciocolata, fructe ori migdale, inghetata este ideala atat pentru zilele cand vrem sa ne rasfatam, cat si pentru servit musafirii.

Ca sa faci o inghetata de casa cat mai buna, trebuie sa cunosti cateva trucuri.

Sfaturi si trucuri
- citeste cu atentie instructiunile din reteta, precum si cele ale aparatului de facut inghetata pe care vrei sa-l folosesti;
- unele aparate de facut inghetata au boluri care trebuie inghetate cel putin 24 de ore inainte de a pune in ele desertul. Asadar, pregateste-l cu o zi inainte;

- nu pune toate ingredientele odata in aparat. Indicat este sa le adaugi treptat;
- daca folosesti un aparat de facut inghetata, nu-l umple mai mult de doua treimi, ca sa aiba suficient spatiu pentru a-si mari volumul;

Inghetata

- cu cat vei pune mai mult indulcitor, cu atat compozitia va ingheta mai greu;
- ca sa nu se formeze cristale mari de gheata, pune in compozitie lapte praf, bezele topite, oua batute, gelatina. De asemenea, inveleste recipientul cu hartie cerata;

- cu cat ingheata mai repede, cu atat textura va fi mai pufoasa;
- alcoolul se adauga doar dupa ce inghetata a devenit compacta. In schimb, textura ei va fi mai usoara;

- aromele (vanilie, migdale, artar etc.) se pun dupa ce compozitia de inghetata s-a racit, dar inainte de a o bate;
- ciocolata, nucile, bucatelele de bomboane se pun cu putin timp inainte de a fi gata mixarea;

Inghetata de casa

- depoziteaza inghetata in recipiente dreptunghiulare. Se crede ca acestea ii mentin consistenta uniforma;
- intotdeauna, inghetata se pune intr-o cutie cu capac. Astfel, isi va pastra aroma si nu va absorbi din mirosul celorlalte preparate;

- inainte de servire, inghetata trebuie sa stea cel putin 4 ore in congelator;
- niciodata sa nu lasi inghetata sa se topeasca, apoi sa o pui iarasi in congelator;

Cum sa faci o inghetata de casa delicioasa

Inghetata de casa

Pregateste compozitia de inghetata, apoi raceste-o deasupra unui vas cu apa foarte rece.
Cand s-a racit complet, pune-o intr-un recipient de plastic ori din otel inoxidabil in congelator.
Verifica dupa vreo 45 de minute.
Daca incepe sa inghete pe margini, scoate-o din congelator si amestec-o cu putere cu un tel sau o spatula.
Dupa ce s-au maruntit toate bucatelele de gheata, pune-o inapoi in congelator.

Inghetata

Repeta procedeul dupa o jumatate de ora. Cam in 2-3 ore va fi gata.
Intre timp, topeste cateva bucatele de ciocolata.
Cand inghetata aproape ca e gata, scoate-o din congelator, amestec-o cu ciocolata si bag-o inapoi in congelator.
La fel de bine poti folosi si migdale.

Aici gasesti mai multe retete de inghetata de casa!





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-06-26 Vizualizari: 4122


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi si trucuri pentru inghetata de casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro