193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu varza

Sfaturi pentru gatit cu varza

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu varza
Din cand in cand trebuie sa introducem in alimentatie si mancaruri facute cu varza. De ce? Pentru ca ea contine multa vitamina C!

Daca nu stii ce anume sa gatesti, cauta prin caietul mamei sau pe internet diferite retete cu varza.
Iata ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de treaba.

Sfaturi pentru gatit cu varza
- foloseste un cutit din otel inoxidabil atunci cand tai varza. Cutitul cu lama de carbon otel innegreste marginile taiate;
- daca nu tai toata varza, pune restul intr-o punga si baga-l in frigider;
- varza mai veche sau cea care a fost tinuta in casa mai mult timp are un miros mai puternic decat cea proaspata;
- ca sa nu prinda miros urat, nu acoperi oala. Mai poti, de asemenea, sa pui niste branza invelita in paine in apa in care gatesti varza;

- ca sa nu se decoloreze, pune acid in apa (otet, zeama de lamaie);
- varza se fierbe in putina apa. In momentul apa in care da in clocot, se pune varza;
- ar trebui gatita doar pana in momentul in care se inmoaie;
- daca e lasata mai mult decat trebuie pe foc, va avea miros neplacut, din cauza compusilor sulfurici.



Cum se curata varza
Indeparteaza frunzele de la suprafata, care sunt decolorate, patate, rupte.
Clateste varza sub un jet de apa rece, apoi tai-o in doua, pe lungime, apoi inca o data in doua. Astfel, vei obtine patru parti.
Daca ti se pare ca sunt urme de insecte sau viermi in interior, tine varza in apa sarata cam 20 de minute.
Dupa aceea, indeparteaza partea tare din mijloc.
Bucatile rezultate se pot da foarte usor pe razatoare.



Varza poate fi mancata cruda sau gatita (fiarta, la aburi, sotata, prajita, la microunde).
- la aburi are nevoie, in general, de 5-8 minute, daca este razuita;
- varza se pune in vasul special pentru cuptorul cu microunde, cu 2 linguri de apa / supa si se tine cam 5-6 minute;
- sotarea se face cam in 2-3 minute, in ulei incins. Bineinteles, isi pierde considerabil din volum;

Cum se curata si se pregatesc buchetelele de varza de Bruxelles
Indeparteaza frunzele decolorate ori patate din exterior. Taie coditele.
Daca vrei sa gatesti buchetelele, incrusteaza un X in locul de unde ai taiat codita. Astfel, se vor gati mai repede si mai uniform.
Daca sunt mari, buchetelele se pot injumatati.



Cum se fierb buchetelele de varza de Bruxelles
Se pune la fiert apa cu sare. In momentul in care da in clocot, se pun buchetelele si se micsoreaza intensitatea focului.
Au nevoie, in general, de 10 minute. Sunt gata cand se inmoaie.

Trucuri
- pune un acid mai ales atunci cand gatesti varza rosie, ca sa nu se decoloreze;
- inlocuieste salata verde din sandvisuri cu varza;
- varza la aburi se poate servi cu unt topit, nuci prajite si telina si ceapa tocate;
- mancarurile cu varza, care se servesc reci, trebuie sa stea in frigider cel putin o ora;



- varza se potriveste de arome doar in momentul in care e gata. In nici un caz nu pune condimente atunci cand fierbe;
- decat sa o razi, mai bine o tai in bucati mai mari si o prepari la aburi;
- daca pui prea multa apa, varza isi pierde din culoare, nutrienti si aroma.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-01 Vizualizari: 2913


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu varza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro