193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit gofre delicioase

Sfaturi pentru gatit gofre delicioase

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit gofre delicioase
Gofre, faguri, vafe, waffles... Ce mai conteaza denumirea?
Sunt un desert delicios sau un mic dejun apetisant!
Iata ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de facut gofre:

Bine de stiut
- citeste instructiunile aparatului pentru gofre pe care il ai si procedeaza cum scrie acolo. Fiecare aparat are propriile cerinte;
- daca aparatul de gofre nu are timer, atunci foloseste un ceas de bucatarie;
- separa albusurile de galbenusuri ca sa fie pufoasa compozitia;

- nu amesteca ingredientele prea puternic. Intr-adevar, compozitia de gofre trebuie sa fie pufoasa, dar nici nu trebuie sa exagerezi cu mixatul. In caz contrar, faina se transforma in gluten, iar textura va fi mai putin pufoasa, dar mai lipicioasa. Amesteca ingredientele ude cu cele uscate ca si cum ai vrea sa nu "rupi" nimic din compozitie;



- daca nu ai lapte batut, foloseste lapte normal. Diferentele la textura sunt foarte mici. Poti amesteca laptele normal cu putin otet sau zeama de lamaie. Mixul trebuie lasat deoparte in jur de un sfert de ora;

- intotdeauna foloseste margarina sau unt mai moale si sirop incalzit. Altfel, e dificil sa omogenizezi compozitia;
- antiaderenta gofrelor depinde de cantitatea de ulei / unt pe care o pui in aluat;
- nu folosi cutit sau furculita din metal, ci ustensile din plastic;



- pentru aroma, poti pune in compozitie vanilie, esenta de migdale sau scortisoara si chiar lichior de migdale;
- daca pui putin amidon de porumb, gofrele nu se vor inmuia de la aburi;
- daca ai facut prea multe gofre, lasa-le sa se raceasca de tot, apoi pune-le intr-o punga inchisa etans si scoate pe cat posibil tot aerul de acolo, dupa care baga-le in congelator.

Cum sa faci gofre
- incinge aparatul de gofre. Ca sa vezi daca e suficient de incins, pune o picatura de apa. Daca sfaraie si dispare in 5-6 secunde, inseamna ca a ajuns la temperatura care trebuie. Daca se evapora si mai repede, atunci aparatul e prea mult incins;



- termini mai repede de gatit daca folosesti o forma pentru gofre la microunde;
- amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare;
- separa ouale;
- bate albusurile spuma;

- amesteca ingredientele umede in bol separat, apoi pune peste ele vanilia si laptele si continua mixarea ca sa se omogenizeze;
- amesteca ingredientele umede cu cele uscate, apoi pune albusurile;



- greseaza cu ulei aparatul de gofre. Acest lucru trebuie facut, de altfel, de fiecare data cand pui compozitie pentru o noua gofra;
- pune o lingura sau mai mult din compozitie si acopera cu capacul. Cam in 2 minute se formeaza gofra.

Important!
- nu apasa pe capacul aparatului de gofre, altfel acestea isi strica forma;
- ai grija la temperatura de coacere.

Gofrele se pot servi simple sau cu sirop de artar si unt cu zahar pudra sau cu fructe.
Daca vrei sa-i surprinzi pe cei mici, pregateste-le ceva dulce sub forma de animale, cu ajutorul unui aparat electric pentru gofre "circ".
Iata o reteta de gofre crocante pe baza de apa, nu lapte.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-05 Vizualizari: 14872


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit gofre delicioase, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro