193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit ganache

Sfaturi pentru gatit ganache

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit ganache
Reteta de ganache a aparut cam prin 1850, in Franta, dintr-o greseala (un ajutor de ciocolatier a scapat smantana cu ciocolata lichida).

Crema se foloseste pentru decorarea prajiturilor si pentru glazurarea fructelor.

Cum se face ganache
Ingrediente:
ciocolata neagra, smantana lichida pentru frisca.
Mod de preparare
Incinge smantana la foc mediu spre mic, pana incep sa apara bule, iar crema e fierbinte (si grija sa nu inceapa sa fiarba), dupa care toarna peste bucatelele de ciocolata.
Lasa deoparte cam 5 minute, ca aceasta sa se topeasca, apoi amesteca cu ajutorul unui tel sau cu o lingura de lemn.
Pe masura ce crema ganache se raceste, incepe sa se ingroase.
Daca vrei sa glazurezi un tort sau o placinta, toarna ganache pe deasupra atunci cand e rece, dar inca are o consistenta mai lichida.
De asemenea, poti glazura o briosa daca folosesti o pipeta pentru decor.



Bine de stiut
- poti folosi orice fel de ciocolata;
- crema ganache se poate poti subtia cu lichior sau smantana lichida;
- gradul de ingrosare al cremei variaza in functie de cantitatea de smantana folosita. Ca sa fie mai subtire, pune mai multa smantana;

- optional, in ganache se poate adauga unt (in momentul in care ciocolata e topita). Astfel, compozitia va avea o culoare mai stralucitoare;
- ca sa fie mai pufoasa, amesteca ciocolata cu ajutorul unui mixer electric;
- pentru aroma: lichior, cafea, ceai, condimente, piure de fructe etc.
- aromele se pun la final;



- poti folosi crema ganache cand are consistenta unei budinci mai dense;
- alcoolul reactioneaza cu grasimile si face ca crema ganache sa se ingroase mai mult;
- crema ganache rezista in frigider, acoperita, cam o luna;
- daca e prea tare cand o scoti din frigider, lasa crema sa se incalzeasca la temperatura camerei.

Cum servesti ganache
- pune crema ganache peste inghetata, placinta, tarta etc.;
- cufunda bezele, fructe, caramele, nuci etc. in ganache, apoi pune-le intr-o tava, acopera-le cu hartie pergament si baga-le in congelator ca sa se intareasca;
- pune ciocolata lichida, dar rece, peste negresa sau prajitura etc.

Foto: Flickr





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-08 Vizualizari: 4229


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit ganache, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro