193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 3 retete de porumb la gratar

3 retete de porumb la gratar

      Trimite pe mail Printeaza
3 retete de porumb la gratar
Prin piete si supermarketuri deja se gaseste porumb.
Fiert, copt pe jar ori facut la gratar, el este una din placerile verii.

Profita de acest lucru si gateste ceva bun pentru dupa-amiezile cand stai acasa ori pentru serile de film.
Iata ce retete de porumb la gratar iti recomandam noi:

1. Porumb la gratar cu branza si lime
Ingrediente

8 stiuleti de porumb, cca 75 gr branza feta, 2 lime feliate, sare, 1 lingura de ulei de masline, 1/2 lingurita ardei cayenne



Mod de preparare
Incinge gratarul.
Unge porumbul cu ulei, presara putina sare, apoi pune-l pe gratar.
Intoarce-l din cand in cand.
Dupa vreo 5-7 minute ia-l de pe gratar, presara ardeiul iute si branza si serveste-l cu felii de lime.

2. Porumb la gratar cu miere si unt
Ingrediente

4 stiuleti de porumb mari, 2 linguri + 2 lingurite miere de albine, unt nesarat si moale, sare, ardei cayenne, 4 crengute de oregano sau cimbru



Mod de preparare
Inlatura invelisul de pe porumb, dar nu de tot, astfel incat sa ramana frunzele inca prinse de stiulete.
Aduna cojile astfel incat sa acoperi coada.
Ai grija sa inlaturi matasea.
Incinge usor un gratar de exterior sau o tigaie cu grill.
Amesteca mierea de albine cu untul.
Unge porumbul cu acest mix, apoi presara sare si ardei iute si adauga crengutele de cimbru sau de oregano.
Inveleste porumbul inapoi si prinde varfurile cu o ata.
Pune porumbul pe gratar, la foc mediu.
Din cand in cand trebuie intors.
Cam dupa un sfert de ora este gata.

3. Porumb la gratar cu ierburi
Ingrediente

6 stiuleti de porumb, parmezan ras, 3 linguri de coriandru proaspat tocat, 3 linguri de oregano proaspat tocat, cca 75 gr ceapa verde tocata, cca 115 gr unt nesarat, la temperatura camerei



Mod de preparare
Trece prin robotul de bucatarie ceapa verde, coriandrul si oregano.
Curata porumbul de matase si de invelis (dar nu de tot, astfel incat foile sa ramana prinse de stiuleti).
Unge toti stiuletii cu unt, dupa care acopera-i din nou si da-i la rece cel putin 20 de minute, si chiar pana la o zi.
Apoi incinge gratarul la foc mediu spre tare si pune porumbul pe el.
Tine-l vreo 18 minute, timp in care trebuie intors din cand in cand.
Serveste porumbul in coaja, cu parmezan.

Foto: Flickr





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-12 Vizualizari: 4132


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 3 retete de porumb la gratar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu orice pret, casatoreste-te. Daca îti gasesti o sotie buna vei deveni foarte fericit. Dar daca îti vei gasi una rea, atunci vei deveni un filozof"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro