193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Feluri de gogosi din toata lumea

Feluri de gogosi din toata lumea

      Trimite pe mail Printeaza
Feluri de gogosi din toata lumea
Gogosile sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume.
In functie de regiune, se pregatesc din faina si drojdie / praf de copt sau din linte, orez.

Cel mai adesea, pentru ca fac parte din categoria dulciuri, pot fi umplute cu gem, jeleu, sarlota, crema de vanilie sau de ciocolata.
In general, retetele sunt usoare, dar ca sa-ti reuseasca este bine, totusi, sa stii cateva trucuri pentru gatit gogosi.

Iata ce feluri de gogosi se mananca pe glob:

De departe, cele mai cunoscute sunt gogosile americane, numite si gogosi inelus.
Glazurate, pudrate cu zahar sau umplute cu crema Boston, gogosile americane sunt un desert foarte popular in toata America de Nord, inclusiv Canada.



Gogosile Ponchik sunt imprumutate de la rusi de catre armeni.
Sunt gogosi prajite, sferice, cu umplutura dulce.

Gogosile Yum-yums din Marea Britanie sunt foarte asemanatoare cu cele din America de Nord.

Smoutebollen provin din Belgia.
De obicei, nu contin fructe, cu mici exceptii, cand sunt folosite mere.
Se pregatesc mai ales dupa Postul Mare si se servesc cu zahar pudra.



Gogosile Berliner sunt cunoscute mai ales in Europa Centrala si sunt pregatite din aluat dulce cu drojdie, prajit in ulei sau grasimi.
Sunt umplute cu gem de caise sau de maces. Bineinteles, exista multe variante de Berliner.

Loukoumas este o gogoasa greceasca servita fie in forma de 8 (opt), fie de 0 (zero).

Oliebollen este denumirea gogosilor olandeze mancate de Revelion si la diferite carnavaluri. Sunt rotunde, nu au nici o cavitate si se vand in mod traditional cu clatite cu mere in saptamana de dupa Craciun.

Paczki sunt cunoscute in Polonia cel putin din Evul Mediu.



Gogosile austriece se numeste Krapfen si seamana destul de mult cu gogoasa Berliner.
Imediat dupa Postul Pastelui, ele se servesc cu umplutura de gem de caise si cu crema de vanilie.
Se pregatesc din aluat dulce, prajit in grasimi sau ulei, de obicei cu umplute de gem, marmelada sau cu ciocolata, sampanie, sarlota.
Ca topping, zaharul pudra este la mare cautare.

In Australia, in aproape orice cafenea se servesc gogosi cu ciocolata si scortisoara.



Gogoasa traditionala a Nigerului este Puff-Puff (echivalentul din Ghana fiind bofrot).
Puf-Puff se pregateste din aluat (drojdie, faina, unt, sare, zahar, apa, oua) prajit in ulei vegetal si dat prin zahar.
In unele locuri, drojdia e inlocuita cu praful de copt.
Puff-Puff se poate servi cu scortisoara, nucsoara, vanilie, dar si cu fructe (zmeura, capsuni).

In Brazilia, gogosile se numesc Sonho, ceea ce inseamna vis.



Gogosile chinezesti sunt putin diferite de cele europene sau americane.
Spre exemplu, in regiunea Shanghai, gogosile se fac cu albus si sunt umplute cu o pasta de fasole rosii.
In alta zona, umplutura e o pasta de susan negru.
Varianta sarata a gogosilor chinezesti este servita adesea cu terci de orez.

In Hawaii se mananca bile de aluat cu drojdie prajite mai mult timp si acoperite cu zahar.



In India sunt la mare respect Vadai, gogosi in forma de inel, facute din linte.
Nu sunt neparat prajite.
Tot in India se pregateste si gulab jamun.
E aluat cu lapte de bivolita, prajit si pus in sirop dulce de apa de trandafiri cu cardamom.

Donat Kentang sunt gogosi indoneziene facute cu piure de cartofi si servite cu zahar.



Specifice Israelului sunt gogosile Sufganiyah. Cel mai des, sunt umplute cu jeleu si acoperite cu zahar.

In Coreea de Sud, gogosile fie sunt umplute cu orez, fie facute din orez.
Ca umplutura se mai pregatesc pasta de fasole si pasta de susan, la fel ca in China.

Cand nu stii ce gogosi sa prepari, inspira-te din colectia noastra de retete de gogosi.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-22 Vizualizari: 7326


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Feluri de gogosi din toata lumea, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro