193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru choux a la creme

Sfaturi pentru choux a la creme

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru choux a la creme
Aluatul choux este cel mai usor, mai crocant si mai aerat aluat pe care il poti face.
Este ideal pentru eclere, profiterol, choux a la creme...

Faptul ca are mult aer se datoreaza continutului ridicat de apa, care e transformat in aburi in timpul coacerii si care mareste volumul aluatului.

Aluatul obtinut se poate umple cu frisca sau crema de vanilie (pentru choux a la creme), cu fructe, ciocolata, nes (pentru ecler).

Sfaturi pentru gatit
- foloseste faina 550. Are mai mult gluten, iar acest lucru inseamna ca aluatul va fi mai crocant;
- atunci cand fierbi untul si apa, poti adauga 2 lingurite de lapte;
- respecta viteza cu care amesteci ingredientele, dar si proportiilor acestora;
- insista atunci cand pui ouale batute peste faina, pentru ca la inceput ti se va parea ca nu se omogenizeaza;


- daca vrei sa faci prajituri mai mici, foloseste pipeta;
- nu deschide usa cuptorului cat timp tava e pusa la copt;
- dupa ce s-au racit toate, inteapa-le ca sa iasa tot aburul din ele. Altfel, vor avea o textura ca de burete;
- foile de placinta / ecler rezista la temperatura camerei pana la 24 de ore, iar in congelator, puse intr-o punga speciala, pana la o luna.

Cum se face choux a la creme
Ai nevoie de: 150 gr faina 550, 100 gr unt nesarat, 4 oua, zahar pudra, sare.
Presara faina, sarea si zaharul intr-un con facut din hartie pergament.
Pune 150 ml de apa rece cu 50 gr de unt la foc mediu. Amesteca din cand in cand.
Imediat ce untul s-a topit si mixul incepe sa fiarba, opreste aragazul (ca sa nu se evapore apa).



Adauga faina treptat, cu o mana, iar cu cealalta amesteca cu putere folosind un tel, lingura de lemn ori mixer electric.
Bate compozitia pana cand obtii o pasta pufoasa, care nu se prinde peretii vasului (mai putin de un minut).
Pune compozitia rezultata inapoi pe foc si adauga ouale batute spuma.

Dupa ce ai obtinut un mix pufos si stralucitor, greseaza usor o tava de copt, tine-o apoi sub un jet de apa rece, iar dupa cateva minute agit-o, ca sa elimini excesul de umiditate.
Astfel, aluatul va creste mai mult.
Ia cu lingurita din compozitie si pune in tava de copt, lasand suficient spatiu intre bucatele.



Da la cuptor pentru vreo 10 minute, la 200 grade Celsius, apoi mareste temperatura la 220 grade Celsius si mai tine asa tava cam 15-20 de minute.
Aluatul pentru choux este gata atunci cand se rumeneste si are o suprafata stralucitoare.
Lasa sa se raceasca pe un gratar si apoi umple dupa gust.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2013-07-24 Vizualizari: 3692


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru choux a la creme, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro